Συνταγή για παστίτσιο της τεμπέλας έχετε δει; Και όμως εγώ την ανακάλυψα και με έχει σώσει!
Προσωπικά την κάνω αρκετά συχνά και την… τιμούμε όλοι στο σπίτι!
Την ανακάλυψα στον αγαπημένο μου gastronomo και την έχω τυπώσει για να μην την χάσω ποτέ!
Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αν γίνεσαι νονά ή κουμπάρα πρέπει να αποκτήσεις το φόρεμα της!
Υλικά
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
λίγο λάδι
150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
150 γρ. τριμμένο Kerrygold
600 ml φρέσκο γάλα
αλάτι (αν τα τυριά δεν είναι αρκετά αλμυρά), πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δείτε ακόμη: Tο leather παντελόνι της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι το τέλειο all day piece!
Διαδικασία
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 20×30 εκ.) με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση. Αλατίζουμε (αν χρειάζεται). Προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί – δεν έχει σημασία. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό. Τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180ο C, με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.
Συνοδεύουμε με: Μια φρέσκια σαλάτα ανάλογα με την εποχή (μαρούλι, λάχανο-καρότο, αγγουροντομάτα). Πίνουμε ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό, όποιο μας αρέσει καλύτερα.