Κορίτσια μου,
Ποια δεν θέλει τα Σαββατοκύριακα να φτιάχνει νόστιμα και λαχταριστά φαγητά για την οικογένεια της;
Δείτε ακόμη: Το πιο ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και λεμόνι που θα σας ξετρελάνει!
Θα σας δώσω την αγαπημένη μου και εύκολη συνταγή για γιουβέτσι που δεν λείπει ποτέ από τα δικά μου οικογενειακά τραπέζια!
Δείτε ακόμη: Το μυστικό μου για υγιή & γερά δόντια!
Υλικά:
- 1 πακέτο (500 γρ.) χονδρό κριθαράκι
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- θυμάρι
- βασιλικό
- πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 500 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλάτι – πιπέρι
Πως θα το φτιάξετε:
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας στο λάδι. Προσθέτετε το κρασί. Ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια βάζετε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τον βασιλικό, τις ντομάτες, τον πελτέ και ένα ποτήρι νερό. Περιμένετε να πάρει μια βράση. Βράζετε για 1 ώρα μέχρι να γίνει το κρέας μαλακό. Ελέγχετε συχνά το φαγητό σας για να μην “κολλήσει”. Προσθέτετε νερό συχνά ώστε να μην στεγνώσει. Αφού ψηθεί το κρέας προσθέτετε 1,5 λίτρο νερό και αφήνετε για λίγο στο μάτι ώστε να πάρει μια βράση.
Σε μια γάστρα, ρίχνετε το φαγητό που έχετε στην κατσαρόλα, και μετά το κριθαράκι. Ανακατεύετε καλά ώστε να πάει το κριθαράκι παντού. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Βγάζετε, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και καλή σας όρεξη!