ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπορεί η μανιταρόσουπα να μην είναι η πρώτη σούπα που θα σκεφτείς να φτιάξεις, άμα όμως τη φτιάξεις μια φορά, θα θέλεις να την κάνεις ξανά και ξανά.

Και η αλήθεια είναι ότι είναι μια ευχάριστη αλλαγή από τις κλασικές σούπες και εγώ και ο Θέμης την αγαπάμε πολύ και την τιμούμε… συχνά!

Ήρθε ο καιρός για μια ευχάριστη αλλαγή και για αυτό θα σου δείξω την εύκολη και νόστιμη συνταγή για μανιταρόσουπα που ετοίμασα. Θα βγει τόσο νόστιμη που θα ξετρελάνει ακόμα και τα παιδιά, που συνήθως δεν προτιμούν και τόσο τα μανιτάρια.

Δείτε ακόμη: Η office chic εμφάνιση της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο Happy Day! Όλες οι λεπτομέρειες για το λουκ της…

Πανεύκολη συνταγή για μανιταρόσουπα

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

400γρ. μανιτάρια
1,5φλ. χλιαρό γάλα
1,5φλ. νερό
1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
4κ.σ ελαιόλαδο
1κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:

Ρίξε το λάδι σε μια κατσαρόλα και άναψε το μάτι. Μέχρι να κάψει το λάδι κόψε σε φέτες ή σε μικρά κομματάκια τα μανιτάρια και έπειτα ρίξτα στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν. Ψιλόκοψε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι και ρίξτα και αυτά στην κατσαρόλα. Ανακάτεψε τα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.

Δείτε ακόμη: Η casual chic εμφάνιση της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο Happy Day! Όλες οι λεπτομέρειες για το λουκ της…

Όσο περιμένεις να βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια, ζέστανε το γάλα. Αφού, έχεις σοτάρει τα μανιτάρια με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι, ρίξε το αλεύρι και το χλιαρό γάλα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς για να μην σου κάνει σβώλους το αλεύρι. Τέλος, πρόσθεσε το νερό και το αλάτι. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σούπα να μαγειρεύεται για 5-10 λεπτά. Ανά διαστήματα, ρίχνε και ένα ανακάτεμα.

Tip: Εάν θέλεις να γίνει πιο αρωματική η σούπα σου μπορείς να προσθέσεις στο τέλος μαζί με το γάλα και 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο!

Η μανιταρόσουπα σου είναι έτοιμη. Σέρβιρε σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!