ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άγχος και καθημερινό τρέξιμο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής μας! Δεν μπορείς όμως να τρέχεις όλη μέρα. Θα μου πεις δεν έχεις χρόνο… για σένα λοιπόν που ο χρόνος είναι χρυσός, μόνο 5 λεπτά είναι αρκετά για να σε φέρουν ξανά σε επαφή με το σώμα σου και να καθαρίσουν το μυαλό σου.

Δες πως θα το καταφέρεις:

 

1: Πάρε βαθιές ανάσες για 5 λεπτά. Φούσκωσε την κοιλιά σου στην εισπνοή όσο περισσότερο μπορείς και με την εκπνοή βγάλε όλο τον αέρα.

 

2: Κάνε μασάζ στα χέρια σου. Ιδίως αν τα χρησιμοποιείς πολύ στη δουλειά σου, μάλλον το έχουν περισσότερη ανάγκη απ’όσο φαντάζεσαι.

Δείτε ακόμη: Fall looks! Τα απόλυτα χτενίσματα για φθινοπωρινές εμφανίσεις!

3: Κάθε πρωί ξεκίνα με μερικές ήπιες διατάσεις. Θα σε γεμίσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Κάθε φορά όμως που αισθάνεσαι γεμάτη ένταση μέσα στη μέρα, επανάλαβέ τες.

 

4: Πιες τσάι! Τα ζεστά αφεψήματα έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τον οργανισμό από τα μέσα προς τα έξω και η τείνη που περιέχουν δρα θεραπευτικά απέναντι στο θυμό! Θες κι άλλο λόγο;

Δείτε ακόμη: Η δική μου ζεστή σοκολάτα που λατρεύω να πίνω τον χειμώνα!

5: Άκουσε μουσική. Κάνε ένα μουσικό διάλειμμα έστω για 5 λεπτά.

 

6: Μείνε λίγο μόνη σου. Αν αισθάνεσαι πως η βαβούρα του γραφείου σε καταβάλει βρες ένα ήσυχο σημείο και μείνε εκεί για λίγα λεπτά.

 

7: Δες ένα αστείο ή γλυκό βιντεάκι.

 

8: Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και φέρε στο μυαλό σου μια ήρεμη ανάμνηση.Προσπάθησε να θυμηθείς ακριβώς πως ένιωθες τότε και δες την αλλαγή στη διάθεσή σου.

 

9: Κάνε μια σύντομη βόλτα. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στη δουλειά, αντί να επισκεφτείς το καπνιστήριο στο διάλειμμά σου, κάνε μια βόλτα στο τετράγωνο.

 

10: Πιες νερό! Όταν δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος ο οργανισμός σου μπορεί να αισθάνεσαι εκνευρισμό, κούραση αλλά και πείνα!