ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολλές φορές με ρωτάτε πως διατηρώ τα μαλλιά μου μακριά και υγιή! Όπως σας έχω ήδη πει δεν τα βάφω, αλλά κάνω ανταύγειες σε λίγο πιο ανοιχτό τόνο από το φυσικό μου χρώμα, γεγονός που βοηθάει κατά πολύ!

Ωστόσο, προσπαθώ με την ρουτίνα μου να μην κάνω πράγματα που τα επιβαρύνουν, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ταλαιπωρούνται με τον ήλιο και τη θάλασσα!

Δείτε ακόμη: Smoothie με ανανά, μπανάνα και πορτοκάλι! Η συνταγή που λατρεύουν οι κορούλες μου!

Ιδού λοιπόν τα δικά μου tips:

Αποφύγετε τα χημικά προϊόντα
Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας γίνονται όλο και πιο ξηρά. Αποφύγετε τη χρήση χημικών προϊόντων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν θέλετε πραγματικά να βάψετε ή να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας το καλοκαίρι, προσπαθήστε να το κάνετε ένα ή δύο μήνες πριν ο ήλιος αρχίσει να καίει πραγματικά.

Αγαπήστε το conditioner
Καθώς ο ήλιος στεγνώνει τα μαλλιά σας, φροντίστε να ελέγξετε την υγρασία τους, χρησιμοποιώντας από το σπίτι κιόλας ένα conditioner ή αλλιώς μια μαλακτική κρέμα μαλλιών. Διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας. Εάν πρόκειται να βουτήξετε ξανά, ανανεώστε το conditioner ή εφαρμόστε μία μάσκα μαλλιών.

Δείτε ακόμη: Μαύρισμα… στο πιάτο σας! Οι τροφές που σου χαρίζουν σοκολατένιο δέρμα!

Σαμπουάν με μέτρο
Το καθημερινό λούσιμο προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Η μεγάλη ποσότητα σαμπουάν μπορεί να αφυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν έχετε την τάση να ιδρώνετε περισσότερο στο τριχωτό της κεφαλής και αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, προτιμήστε ένα πιο ήπιο σαμπουάν για το καλοκαίρι.

Αποφύγετε τη θερμότητα
Ο ήλιος ζεσταίνει ήδη πάρα πολύ τα μαλλιά σας, επομένως φροντίστε να αποφεύγετε την επιπλέον θερμότητα όσο μπορείτε. Χρησιμοποιήστε με μέτρο το πιστολάκι ή λουστείτε μισή ώρα πριν την προκαθορισμένη, ώστε τα μαλλιά σας να προλάβουν να στεγνώνουν με τον αέρα. Αποφύγετε επίσης τα σίδερα styling και αφήστε τα μαλλιά σας να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικά.

Ελέγξτε το φριζάρισμα
Η ζέστη του καλοκαιριού κάνει τα μαλλιά μας πολύ ξηρά, με αποτέλεσμα να φριζάρουν. Προσπαθήστε να ελέγξετε το φριζάρισμα, πιάνοντάς τα από πλεξούδα μέχρι κότσο. Χρησιμοποιήστε τους θερμούς μήνες για να αναδείξετε τα μαλλιά σας με διαφορετικά χτενίσματα. Δεν θα τα προστατέψετε μόνο από το φριζάρισμα, αλλά και από την εφίδρωση.

Πίνετε πολλά υγρά
Όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν αποτέλεσμα, εάν δεν πίνετε αρκετό νερό. Τα μαλλιά και το δέρμα μας θα ωφεληθούν πάρα πολύ από την ποσότητα τω υγρών που καταναλώνουμε, κάνοντάς μας να αισθανθούμε υγιείς και λαμπερές. Συμπεριλάβετε επίσης στη διατροφή σας πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Είναι απολύτως απαραίτητα για την περιποίηση των μαλλιών το καλοκαίρι.