Φίλες μου, σήμερα σας έχω ένα θέμα για… όλες τις μανούλες! Ένα κοινό πρόβλημα που έχουμε λοιπόν είναι το ότι συχνά τα παιδάκια μας δεν τρώνε φρούτα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι αλλά και λαχανικά!

Εγώ σήμερα στο YOU&ME σας παρουσιάζω τα 10 tips μου που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ! Διαβάστε παρακάτω…

Ιδού λοιπόν:

1. Παίξτε μαζί του το παιχνίδι της τυφλόμυγας. Κόψτε κομματάκια φρούτων ή λαχανικών. Δέστε τα μάτια του και βάλτε το να δοκιμάσει για να βρει τι είναι. Και τώρα η σειρά σας! Δέστε και τα δικά σας μάτια και κάντε το ίδιο. Έτσι θα δοκιμάσει διάφορα φρούτα και λαχανικά. Ανταμείψτε το αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμη: Πως να αναθερμάνετε τη φλόγα στο γάμο σας!

2. Αφήστε το να σας βοηθήσει στην κουζίνα. Μάθετέ του τα λαχανικά και την αξία τους στον οργανισμό του. Παίξτε επίσης την τυφλόμυγα με την αφή.

3. Φτιάξτε πολύχρωμες φρουτιέρες σε σημείο συνέχεια ορατό στα παιδιά σας.Κρύψτε ψηλά τα ζαχαρωμένα σνακ.

4. Φτιάξτε πίτσα με ζεματισμένα λαχανικά σε ροδέλες και απλώστε τυρί να λιώσει πάνω τους. Έτσι θα αποκτήσουν περισσότερη γεύση και θα γίνουν πολύ λαχταριστά.

5. Έχετε πάντα ποικιλία φρούτων στο πιάτο του παιδιού. Το χρώμα, το σχήμα και η γεύση δρουν θετικά στη διάθεση για την κατανάλωση τους.

6. Παίξτε κρυφτό με κομμένα σε μικρά κομμάτια λαχανικά. Δημιουργήστε ένα μεγάλο μπιφτέκι με κιμά, ψήστε το και καλέστε το παιδί να ανακαλύψει και να ονομάσει τα λαχανικά που βάλατε.

Δείτε ακόμη: Έχεις κατακράτηση υγρών; Ο χυμός που θα σε απαλλάξει από το φούσκωμα!

7. Βάλτε τα παιδιά να φωτογραφίσουν φρούτα ή λαχανικά μόνα τους και κρεμάστε τις φωτογραφίες τους στο δωμάτιό τους. Η οπτική επαφή δρα θετικά.

8. Δώστε στα παιδιά να στύψουν μόνα τους στον αποχυμωτή τα φρούτα που τους αρέσουν. Μη διστάσετε να προσθέσετε και λαχανικά στους χυμούς τους.

9. Τοποθετήστε ένα πιάτο από πολύχρωμα φρέσκα λαχανικά σε μπαστουνάκια και αφήστε τα στο τραπέζι που είναι το παιδί μέχρι να σερβίρετε. Φτιάξτε υγιεινές σάλτσες δίπλα τους και αφήστε το παιδί να δοκιμάσει.

10. Φτιάξτε γρανίτες με φρούτα και γιαούρτι. Παγώστε τις και θα έχετε ένα γλύκισμα στο οποίο αδύνατο να αντισταθούν.