Mετά τον χειμώνα η επιδερμίδα μας έχει υποστεί πολλά για αυτό πρέπει να υποδεχτούμε το Φθινόπωρο με λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα.

Παρακάτω σού προτείνουμε μάσκες ομορφιάς, ενυδάτωσης και λάμψης για ξηρές και λιπαρές επιδερμίδες. Voila! 

Για ξηρές επιδερμίδες

Μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Μια πολύ εύκολη μάσκα προσώπου που απαιτεί μόλις ένα υλικό που δεν είναι άλλο από ½ αβοκάντο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες

Λιώστε το αβοκάντο μαζί με το μέλι και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 15-20 λεπτά. Και ξεπλύνετε. Ενυδατώνει πραγματικά το δέρμα σας!

Η καλοκαιρινή μου φωτογραφία από το… παρελθόν!

Λιπαρή επιδερμίδα

Γκρέιπφρουτ και κρέμα γάλακτος

Αυτή η μάσκα προσώπου κάνει το δέρμα σας πραγματικά φρέσκο. Είναι η ιδανική, αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και αισθάνεστε πολύ κουρασμένη.

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό γκρέιπφρουτ
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι αυγού

Αλλεργίες την Άνοιξη: Μυστικά ομορφιάς για να είσαι πάντα λαμπερή!

Οδηγίες

Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφράτο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό γκρέιπφρουτ και ανακατέψτε καλά. Απλώστε στο πρόσωπο για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Φραουλένια μάσκα

Αν το «αντέχετε» να βάλετε τις φράουλες στο πρόσωπο και όχι στο στομάχι σας τότε αυτή είναι μια υπέροχη μάσκα για λιπαρές επιδερμίδες.

Συστατικά

1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 ασπράδι αυγού
1/5 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 φλιτζάνι φράουλες

Οδηγίες

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το ασπράδι του αυγού με το μέλι και τις φράουλες. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξεπλύνετε.

Βρώμη και αμύγδαλα

Μπορεί το μείγμα να σας φανεί απαίσιο και να μην θέλετε να το απλώσετε το πρόσωπό μας, θα κάνει όμως την επιδερμίδα σας πολύ λαμπερή και απαλή.

Συστατικά

1 κουταλιά σούπας αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης
3-5 κουταλιές της σούπας νερό

Οδηγίες

Ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό μέχρι να γίνει χυλός. Αλέστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και προσθέστε τα στο μείγμα . Απλώστε το πρόσωπό σας και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.