Ένας άνθρωπος που ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, δεν πεινάει συνέχεια.

Για αυτό αν έχεις συνέχεια μια έντονη επιθυμία για φαγητό- και δεν είσαι έγκυος ή δεν γυμνάζεσαι καθημερινά, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με την διατροφή που ακολουθείς. Διαβάστε παρακάτω…

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι λόγοι που μπορεί να μας κάνουν να πεινάμε συνέχεια;

1.Δεν πίνεις νερό: Είναι πολύ πιθανό να μπερδεύεις την δίψα με την πείνα, λέει η διατροφολόγος Alissa Rumsey. Το πρόβλημα ξεκινάει από το σημείο αυτό του εγκεφάλου που ελέγχει την δίψα και την πείνα: Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, ο εγκέφαλος μπορεί να στείλει λάθος σήμα με αποτέλεσμα να πιστεύετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να φάτε ένα κουτί μπισκότα ενώ στην πραγματικότητα ένα μπουκάλι νερό θα έλυνε το πρόβλημα!

2.Δεν κοιμάσαι καλά: Όταν δεν κοιμάσαι καλά ή αρκετά, οι ορμόνες λειτουργούν εναντίον σου, ενεργοποιώντας την αίσθηση της πείνας. Η έλλειψη ενέργειας θα σε οδηγήσει σε περισσότερη κατανάλωση θερμίδων.

3.Καταναλώνεις πολλούς υδατάνθρακες: Ένα μπισκότο δεν σε χορταίνει αλλά σε κάνει να θέλεις να φας ακόμα ένα. Τα σνακ που περιέχουν ζάχαρη και λευκό αλεύρι δημιουργούν περισσότερη επιθυμία για περισσότερους υδατάνθρακες. Λύση δίνουν πάντα τα σνακ που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

4.Έχεις άγχος: Το άγχος δεν προκαλεί προβλήματα μόνο στην ψυχολογία σου αλλά μπορεί να σου προκαλέσει μεγαλύτερη αίσθηση πείνας, αφού ο εγκέφαλός σου παίρνει λάθος σήματα και πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθει.

5.Πίνεις πολύ αλκοόλ: Ακόμα κι αν έχεις γεμάτο στομάχι, το αλκοόλ μπορεί να σε κάνει να πιστεύεις ότι πεινάς ενώ στην πραγματικότητα απλά διψάς.

6.Δεν καταναλώνεις αρκετές πρωτεΐνες ή λίπος: Το άπαχο κρέας αλλά και τα ακόρεστα λιπαρά δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας. Προτίμησε γιαούρτι, αυγά, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο.

7.Παραλείπεις γεύματα: Αν δεν τρως πρωινό ή παραλείπεις το μεσημεριανό στην δουλειά τότε είναι πιθανό να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες αφού θα αισθάνεσαι ότι πεινάς περισσότερο λίγο πριν το επόμενο γεύμα.