ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάποιες γυναίκες δεν έχουν από τη φύση τους μεγάλα χαρακτηριστικά προσώπου κάτι το οποίο τις απογοητεύει και τις δυσκολεύει στην επιλογή μακιγιάζ.

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία γυναικών που επιθυμούν όμως να κάνουν τα μάτια τους μεγαλύτερα και να τα αναδείξουν με το σωστό και ιδανικό μακιγιάζ σου έχω την λύση! Διαβάστε παρακάτω…

1. Είναι καλό να προτιμάς τις ανοιχτόχρωμες, ιριδίζουσες και κρεμώδεις σκιές ματιών στο κινητό σου βλέφαρο, οι οποίες φωτίζουν και μεγαλώνουν τα μάτια. Επίσης, μη φοβάσαι να χρησιμοποιείς τα glitter που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

2. Φρόντισε στο μακιγιάζ των ματιών σου, να μη χρησιμοποιείς σκούρες και ματ σκιές, διότι το σκούρο χρώμα δίνει βάθος και μικραίνει τα μάτια ενώ η ματ υφή δεν τραβάει το φως. Προσπάθησε να αποφεύγεις στις σκιές χρώματα όπως: καφέ, σκούρο μπλε, δαμασκηνί, μπορντό, κ. ά.

3. Φρόντισε να αποφεύγεις τη χρήση μολυβιού για το περίγραμμα των ματιών στις εσωτερικές γραμμές τους και κυρίως στο κάτω εσωτερικό βλέφαρο του ματιού, γιατί τα μικραίνει ακόμα περισσότερο. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε μολύβι για το περίγραμμα των ματιών, μπορείς να το εφαρμόσεις στο μισό εξωτερικό κομμάτι του βλεφάρου.

4. Μπορείς να μάθεις να χρησιμοποιείς άσπρο μολύβι στα μάτια, στο εσωτερικό του βλεφάρου. Με αυτό τον τρόπο δίνεις λάμψη και φρεσκάδα στο βλέμμα και παράλληλα μεγαλώνεις τα μάτια, που είναι και το ζητούμενο.

5. Για να κάνεις να μάτια σου φαίνονται μεγαλύτερα, μπορείς επίσης να τοποθετήσεις λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά κάτω από το τόξο των φρυδιών σου. Επιπλέον, μπορείς να βάλεις λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά και στην εσωτερική γωνία του ματιού για να φωτίσεις το βλέμμα σου.

6. Αν εκτός από τα μάτια σου, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και έντονες και οι βλεφαρίδες σου, για να μπορέσεις να τις μεγαλώσεις και ταυτόχρονα να μεγαλώσει το βλέμμα σου και τα μάτια γενικά, φρόντισε όταν χρησιμοποιείς μάσκαρα να μη τη λυπάσαι! Να τοποθετείς πολύ έντονη μάσκαρα και να απλώνεις αρκετές στρώσεις. Μπορείς ακόμη, πριν απλώσεις τη μάσκαρα να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλίδι βλεφαρίδων για να τις γυρίσεις και να τις σηκώσεις αν από τη φύση τους έχουν καθοδική πορεία, οπότε όταν τις βάψεις θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακές. Τέλος, μία επιλογή επιπλέον για τις βλεφαρίδες είναι η προσθήκη ψεύτικων, σε μικρά τουφάκια όμως για να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

7. Για να ολοκληρωθεί το μακιγιάζ των ματιών και να το κάνεις ακόμα πιο φωτεινό ώστε παράλληλα να δείχνουν και μεγαλύτερα τα μάτια σου, μπορείς να απλώσεις μια nude κρεμώδη ή ιριδίζουσα σκιά κάτω από τα φρύδια σου.

8. Προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς πολύ έντονο και λαμπερό μακιγιάζ στα χείλη (π.χ. πολύ λαμπερά λιπ γκλος) και στα ζυγωματικά (π.χ. κρεμώδη και ιριδίζοντα ρουζ) γιατί τραβούν επάνω τους τα φώτα. Αντίθετα, για να τονίσεις το μακιγιάζ των ματιών σου και να κλέψουν αυτά την παράσταση, προτίμησε στα χείλη και στα μάγουλα πιο ήπιες, ματ και παλ αποχρώσεις.