Τα φρύδια μας είναι η κορνίζα του προσώπου μας, όπως λένε και οι ειδικοί, για αυτό δεν έχεις καμία δικαιολογία να τα αφήνεις απεριποίητα!

Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο, να επισκεφτείς την αισθητικό σου, είναι πάρα πολύ εύκολο να τα βγάλεις μόνη σου, απλά δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τόξο των φρυδιών! Διαβάστε παρακάτω…

Βήμα 1

Αρχικά χτενίζεις τα φρύδια προς τα επάνω, και με ένα ψαλιδάκι κόβεις ότι τριχούλες περισσεύουν από το βασικό σχήμα.

Δείτε ακόμη: Το μακιγιάζ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Βήμα 2

Το σωστό σχήμα φρυδιών είναι το παν. Δείξε ιδιαίτερή προσοχή στη γωνία του τόξου.

Ένα λευκό μολύβι θα σε βοηθήσει να μαρκάρεις την αρχή και το τέλος του φρυδιού, καθώς και το σημείο που θα πρέπει να βρίσκεται το τόξο (βλέπε εικόνα), και τότε θα αρχίσεις να αφαιρείς.

Βήμα 3

Έπειτα, το ίδιο το φρύδι θα σου δείξει πόσο παχύ ή λεπτό πρέπει να είναι. Ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να είναι σε πάχος όσο το ½ του μικρού σου νυχιού. Πάλι μαρκάρεις με το λευκό μολύβι τις τρίχες που πρέπει να αφαιρεθούν και προχωράς.

BONUS TIPS

  • Οι άκρες στο τσιμπιδάκι πρέπει να είναι έντονες, αλλά όχι αιχμηρές, για να πιάνονται καλά οι τριχούλες.
  • Αφαιρείς την τρίχα με την ίδια φορά που φυτρώνει.
  • Να θυμάσαι ότι η γωνία του τόξου δεν πρέπει να είναι έντονη σαν τρίγωνο.
  • Μην κάνεις πρώτα το ένα φρύδι και μετά το άλλο. Κάντα εναλλάξ. Θα αφαιρείς λίγες από το ένα, και μετά θα προχωράς στο άλλο, ώστε να διατηρείται η ισορροπία!
  • Για να μειώσεις τον πόνο, μπορείς να χρησιμοποίησεις τοπικά ένα παγάκι να μουδιάσει την περιοχή.
  • Αν θες να αποφύγεις τον πόνο, καλό θα είναι πριν την έμμηνο ρύση σου να μην βγάζεις τα φρύδια σου-και γενικότερα να μην κάνεις κανενός είδους αποτρίχωση, γιατί τότε το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο.
Προηγούμενο άρθροΔεν είναι μόνο η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Πώς να δείχνεις την αγάπη σου καθημερινά στον σύντροφό σου!
Επόμενο άρθροΟ δικός μου Βαλεντίνος!