Το βράδυ κοιμήθηκες μόνο τρεις ώρες και τώρα νιώθεις πως οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια σου έχουν φτάσει μέχρι το πάτωμα.

Σκέφτηκες να βάλεις έναν τόνο concealer ή να κυκλοφορείς όλη μέρα με τα γυαλιά ηλίου, για να καλύψεις αϋπνία και κούραση, αλλά το μετάνιωσες γιατί σου φάνηκε δύσκολο. Διαβάστε παρακάτω…

Μήπως είναι προτιμότερο να μάθεις 10 μυστικά που θα εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους σου μια για πάντα;

1. Πάντα να φοράς αντηλιακό.

Επειδή η επιδερμίδα σου στο σημείο των ματιών είναι πολύ λεπτή, είναι επιρρεπής στον ήλιο που προκαλεί το πρόβλημα της υπερμελάγχρωσης -είτε πρόκειται για καφέ κηλίδες είτε για ανομοιόμορφο χρώμα δέρματος.

2. Χρησιμοποίησε κρέμα ματιών.

Μία κρέμα ματιών με Βιταμίνη Α αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι, το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών γίνεται λιγότερο διαφανές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην είναι τόσο αισθητοί οι μαύροι κύκλοι.

3. Μην το παρακάνεις με τις κρέμες.

Είπαμε να χρησιμοποιήσεις κρέμα ματιών, αλλά δεν χρειάζεται κάθε ώρα να χρησιμοποιείς και διαφορετική. Βρες την κατάλληλη για την επιδερμίδα σου, ώστε να μη δημιουργηθούν κοκκινίλες ή σημάδια.

4. Διάλεξε το σωστό προϊόν ντεμακιγιάζ.

Ένα ελαφρύ προϊόν που θα αφαιρεί το μακιγιάζ σου εύκολα, σίγουρα δεν θα προκαλέσει σημάδια, φλεγμονές ή βλάβη των τριχοειδών στην περιοχή των ματιών. Προτίμησε μία lotion καθαρισμού ειδική για τα μάτια, που θα εφαρμόζεις με απαλές κινήσεις.

5. Μην πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό.

Χειροτερεύει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον ατμό.

6. Χρησιμοποίησε ένα concealer σε στερεά μορφή.

Ένα concealer σε στερεά μορφή καλύπτει πιο σωστά τους μαύρους κύκλους και διαρκεί περισσότερο.

7. Διάλεξε τον σωστό τόνο στο concealer σου.

Η σωστή απόχρωση για την επιδερμίδα σου θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη, πιο ξεκούραστη και θα καλύπτει ακόμη και τα σημάδια της αϋπνίας σου. Μία ροδακινί απόχρωση concealer καλύπτει πιο φυσικά τους μαύρους κύκλους, ενώ οτιδήποτε κιτρινίζει θα τους τονίζει.

8. Εφάρμοσε το concealer σου σε λεπτές στρώσεις.

Αφού τοποθετήσεις μικρή ποσότητα concealer στο σημείο κάτω από τα μάτια σου, άρχισε να την ταμπονάρεις με τα δάχτυλά σου. Ξεκίνησε από το σημείο που η επιδερμίδα είναι πιο σκούρα και προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

9. Διάλεξε το σωστό χρώμα σκιάς για τα μάτια σου.

Ένα λαμπερό φωτεινό nude ή απαλό ροζ με λίγη λάμψη θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν πιο λαμπερά. Προσπάθησε να αποφύγεις τις μοβ ή τις πολύ σκούρες αποχρώσεις.

10. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι ματιών σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

Ένα απαλό ροδακινί eyeliner ή μολύβι ματιών στη γραμμή του κάτω βλεφάρου θα κάνει πιο φωτεινή την περιοχή των ματιών σου.