Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ετοιμάζουμε τα παραδοσιακά γλυκά για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ανακαλύπτουμε τις γεύσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στην οικογένειά μας!

Υλικά – Διαβάστε παρακάτω…

Για τη ζύµη – 

200ml ηλιέλαιο

15ml µπράντι

75ml χυµό πορτοκαλιού, φρέσκου

Ξύσµα από ½ πορτοκάλι ακέρωτο

45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2,5 γρ. µπέικιν πάουντερ

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη60 γρ.

ζάχαρη άχνη

Δείτε ακόμη: Οι μπουκίτσες σοκολατένιας µπανάνας που λατρεύουν οι κορούλες μου! Βήμα βήμα πως θα πετύχετε την τέλεια συνταγή…

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη
κρυσταλλική

50 γρ. γλυκόζη

100ml νερό

200 γρ. µέλι

Δείτε ακόμη: Η πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα-κέικ που λατρεύουν οι κορούλες μου!

Για την κρέµα µελιού

300 γρ. τυρί κρέµα

80ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)

50 γρ. Μέλι

Χρόνος προετοιµασίας: 1 ΩΡΑ
Χρόνος ψησίµατος: 30’-40’
Χρόνος αναµονής: 1 ωρα – Κόστος: €14
Σκεύη: 10 ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΣΕΡΚΙΑ (ΦΟΡΜΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ) ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 6-7 ΕΚ., 1 ΜΙΞΕΡ,1 ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ,
1 ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΦΟΥΡΝΟΥ, 1 ΣΑΚΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος

Φτιάξε το σιρόπι. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και άφησέ τα σε δυνατή φωτιά για 1’-2’. Απόσυρε το µείγµα από τη φωτιά και πρόσθεσε το µέλι, ανακατεύοντας µε ένα κουτάλι ώστε να λιώσει τελείως το µέλι και να έχεις ένα σιρόπι.

Δείτε ακόμη: Το μπισκοτογλυκό για τα Χριστούγεννα που λατρεύουν οι κορούλες μου! Εύκολα και γρήγορα βήματα για να το πετύχετε κι εσείς!

Φτιάξε τη ζύµη. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξε το ηλιέλαιο, το µπράντι, τον χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού και τα δύο είδη ζάχαρης και ανακάτεψέ τα µε αυγοδάρτη µέχρι να έχεις ένα οµοιογενές µείγµα. Με ένα κόσκινο κοσκίνισε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο προσθέτοντάς τα στο µείγµα και ανακάτεψε µε τα χέρια όλα τα υλικά µαζί µε χιαστί κινήσεις.

Προθέρµανε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.

Ψήσε τα µελοµακάρονα. Σε µια λαµαρίνα φούρνου στρώσε το αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και τοποθέτησε επάνω 10 στρογγυλά τσέρκια διαµέτρου 6-7 εκ. Πάρε µια µικρή ποσότητα από τη ζύµη και στρώσε την στη βάση κάθε τσερκιού σε πάχος περίπου 1 εκ. Ψήσε τα µελοµακάρονα για 15’-20’. Βγάλε τα τσέρκια από τον φούρνο και κατευθείαν περίχυσε τα µελοµακάρονα µε το σιρόπι χωρίς να τα αφαιρέσεις από τα τσέρκια. Άφησε να απορροφήσουν το σιρόπι για 20’’-30’’ και ύστερα ξεφόρµαρε. Τοποθέτησέ τα σε µια επιφάνεια εργασίας στρωµένη µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και άφησέ τα να στραγγίσουν το σιρόπι και να κρυώσουν για περίπου 30’-40’. Ψήσε µε την ίδια διαδικασία και την υπόλοιπη ζύµη.

Φτιάξε την κρέµα. Στον κάδο του µίξερ ρίξε το τυρί κρέµα, την κρέµα γάλακτος και το µέλι και χτύπησέ τα µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να οµογενοποιηθούν και να έχεις µια κρέµα πηχτή που να στέκεται. Άδειασε την κρέµα µέσα σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Μόνταρε τα σάντουιτς. Πάρε δύο δίσκους µελοµακάρονου. Άπλωσε λίγη από την κρέµα πάνω στον ένα δίσκο µε τη βοήθεια της σακούλας και σκέπασε µε τον δεύτερο έτσι ώστε να δηµιουργήσεις ένα σάντουιτς. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία για να φτιάξεις µε τους υπόλοιπους δίσκους και τα άλλα σάντουιτς µελοµακάρονων. Τοποθέτησέ τα σε µια πιατέλα και σερβίρισέ τα.