Ποιος σας είπε ότι η φρουτοσαλάτα είναι μόνο για το καλοκαίρι; Λατρεύω τις φρουτοσαλάτες και δεν θέλω να τις αποχωρίζομαι ποτέ! Τι κι αν έχει κρύο έξω;

Ίσα ίσα με την συνταγή που θα σας δώσω, τα ζεστά φρούτα και τα μπαχαρικά θα σας ζεστάνουν!

Διαβάστε ακόμα: Σε αυτή τη σαλάτα δεν μπορώ να αντισταθώ με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

Πώς να την κάνετε; Είναι πολύ απλή!

Θα χρειαστείτε:

2 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια κομμένα στα τέσσερα

2 μεγάλα αχλάδια, αρκετά ώριμα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια κομμένα στα τέσσερα

150γρ. βατόμουρα

χυμό από 2 πορτοκάλια

Μισό κουτάλι της σούπας κανέλα

30γρ. μαλακή ανοικτή καστανή ζάχαρη

30γρ. πεκάν κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Διαβάστε ακόμα: Τι αποφεύγω να τρώω καθημερινά και με έχει σώσει!

Για το γιαούρτι

200 γρ. γιαούρτι πλήρες

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για γλασάρισμα

τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου. Κόβουμε τα κομμάτια των μήλων και των αχλαδιών στη μέση. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα βατόμουρα, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά!

Διαβάστε ακόμα: Ψάχνοντας την συνταγή για την τέλεια ζεστή σοκολάτα!

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα πεκάν και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα μήλα και τα αχλάδια να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα: Φούξια λεμονάδα! Η συνταγή που λατρεύουν τα παιδιά!

Βάζουμε στο γιαούρτι μας, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη για το γλασάρισμα και τη φλούδα πορτοκαλιού σε έν μπολ και ανακατεύουμε! Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με το γιαούρτι από επάνω!

Καλή απόλαυση!