Δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να έχει δοκιμάσει τα μπράουνίς μου να μην έχει ξετρελαθεί και στο τέλος να μου ζητάει τη συνταγή!

Αυτή την συνταγή λοιπόν  θα σας δώσω σήμερα και την έχω στα χέρια μου πολλά χρόνια! Ξέρετε πώς γίνεται αυτό! Μια φίλη, φίλης, μας έχει καλέσει στο σπίτι της για καφέ και μας κέρασε φρεσκοψημένα μπράουνις! Αυτό ήταν! Εκείνη την ίδια μέρα μου έδωσε την συνταγή και από τότε μόλις ο καιρός χειμωνιάζει τα μπράουνις κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι μας!

Το μυστικό τους υλικό που τους δίνει μία υπέροχη γεύση που πραγματικά αν δεν σου το πούνε δεν το καταλαβαίνεις, είναι το τυρί κρέμα! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι!

Πάμε στα υλικά!

250 γραμ. βούτυρο

5 αυγά

1 φλιτζ. αλεύρι

2 φλιτζ. ζάχαρη

4 βανίλιες

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

3/4 φλιτζ. κακάο

1 κ.γλ baking powder

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι να λιώσει.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα 4 αυγά και τις 3 βανίλιες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνουμε και το κονιάκ και χτυπάμε.

Παίρνουμε το βούτυρο που έχει λιώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε το κακάο και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα μας, σε αντικολλητικό ταψάκι, πολύ ελαφριά βουτωμένο.

Για την κρέμα

Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε 1 αυγό, 1 βανίλια, το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα τυριού, μέσα στο αντικολλητικό ταψί, πάνω στο σοκολατένιο μείγμα και με ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο,  με μία καθαρή πετσέτα.

Καλή όρεξη!