Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκα με τις κόρες μου σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και τυχαία πέσαμε πάνω στην γιγαντοαφίσα της εκστρατείας ενημέρωσης για την μηνιγγίτιδα Β΄, της οποίας έχω την τιμή να είμαι πρέσβειρα. Όπως είναι φυσικό, τα κορίτσια μου, μόλις με είδαν, άρχισαν να με ρωτάνε γιατί κρατάω αυτό το μωράκι αγκαλίτσα. Τους φάνηκε περίεργο, και είναι φυσικό, που με έβλεπαν σε μία γιγάντια αφίσα να κρατάω ένα μωρό.

Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι είναι για καλό σκοπό και ότι η μαμά προσπαθεί να πει σε όλες τις μανούλες να κάνουν εμβόλιο στο παιδάκι τους για να είναι προστατευμένο.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γονείς πολλές φορές πέφτουμε θύματα παραπληροφόρησης και κακής ενημέρωσης. Υπάρχουν όλα αυτά τα κινήματα σε διάφορα site και σε forum που ουσιαστικά λένε στους γονείς «μην εμβολιάζεται το παιδί σας, γιατί έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα» και τελικά αυτό που καταφέρνουν είναι να προκαλέσουν πανικό. Εγώ θα ήθελα να πω σε όλους τους γονείς, ως μητέρα πια, ότι είναι καλό να ψάχνουμε τα πράγματα εις βάθος αλλά είναι πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε σωστά.

Η καμπάνια αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την Μηνιγγίτιδα Β’ η οποία είναι μία πάρα πολύ σοβαρή ασθένεια. Το εμβόλιο κυκλοφορεί τα τελευταία περίπου 4 χρόνια εδώ στην Ελλάδα.

Ηταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι πρέσβειρα αυτής της εκστρατείας και μακάρι και εγώ με τον τρόπο μου να μπορέσω να αφυπνίσω τους γονείς. Πολλοί γονείς παραπονιούνται  ότι είναι ένα ακριβό εμβόλιο, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο εθνικό  πρόγραμμα εμβολιασμού.  Από όσο ξέρω, έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα και έχει μπει στο πρόγραμμα για τις ευπαθείς ομάθες. Εύχομαι πραγματικά αυτή η καμπάνια να φέρει και την πολιτεία πιο κοντά στο να το εντάξει σε όλες τις ομάδες πολιτών.