Τα θαλασσινά εναρμονίζονται πλήρως στην διατροφή μας το καλοκαίρι. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα νόστιμο κριθαρότο με γαρίδες και φρέσκο πιπέρι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς: Διαβάστε παρακάτω

250 γρ κριθαράκι
250 γρ γαρίδες μεσαίο μέγεθος
1/2 συσκευασία απομίμηση καβουριού
2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κσ μάραθο
1 κγ θυμάρι
νερό όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

-Ψιλοκόβω το σκόρδο ή το λιώνω στο ειδικό εργαλείο – πρέσα και το τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο ελαφρά προσθέτοντας και το θυμάρι.
-Προσθέτω τις γαρίδες (δεν χρειάζονται ξεπάγωμα) και ανακατεύω συνεχώς για 2′-3′ (Αν είναι φρέσκες θα πάρουν ένα ωραίο ροζ χρώμα – οι κατεψυγμένες από την άλλη το χρώμα θα είναι πολύ αχνό).
-Σβήνω με το τσίπουρο και ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-Προσθέτω το κριθάρακι και αλατοπιπερώνω.
-Σειρά έχει το νερό που όμως μπαίνει λίγο λίγο ώστε να ελέγχουμε το φαγάκι μας και να μη γίνει σούπα.
-Κόβουμε σε κομματάκια 1 εκατοστού περίπου κάθε σουρίμι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νεράκι όσο χρειάζεται.
-Τελευταίος μπαίνει ο μάραθος.

Διαβάστε ακόμη στο You&Me:

Μια διαφορετική φρουτοσαλάτα με άρωμα βανίλιας…

Κορίτσια αυτή είναι η συνταγή για το πιο νόστιμο γυναικείο Cocktail

Φτιάξτε υπέροχο Milkshake για τα παιδιά σας