Τα θαλασσινά εναρμονίζονται πλήρως στην διατροφή μας το καλοκαίρι. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα νόστιμο κριθαρότο με γαρίδες και φρέσκο πιπέρι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς: Διαβάστε παρακάτω

250 γρ κριθαράκι
250 γρ γαρίδες μεσαίο μέγεθος
1/2 συσκευασία απομίμηση καβουριού
2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κσ μάραθο
1 κγ θυμάρι
νερό όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

-Ψιλοκόβω το σκόρδο ή το λιώνω στο ειδικό εργαλείο – πρέσα και το τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο ελαφρά προσθέτοντας και το θυμάρι.
-Προσθέτω τις γαρίδες (δεν χρειάζονται ξεπάγωμα) και ανακατεύω συνεχώς για 2′-3′ (Αν είναι φρέσκες θα πάρουν ένα ωραίο ροζ χρώμα – οι κατεψυγμένες από την άλλη το χρώμα θα είναι πολύ αχνό).
-Σβήνω με το τσίπουρο και ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-Προσθέτω το κριθάρακι και αλατοπιπερώνω.
-Σειρά έχει το νερό που όμως μπαίνει λίγο λίγο ώστε να ελέγχουμε το φαγάκι μας και να μη γίνει σούπα.
-Κόβουμε σε κομματάκια 1 εκατοστού περίπου κάθε σουρίμι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νεράκι όσο χρειάζεται.
-Τελευταίος μπαίνει ο μάραθος.

Διαβάστε ακόμη στο You&Me:

Μια διαφορετική φρουτοσαλάτα με άρωμα βανίλιας…

Κορίτσια αυτή είναι η συνταγή για το πιο νόστιμο γυναικείο Cocktail

Φτιάξτε υπέροχο Milkshake για τα παιδιά σας

Προηγούμενο άρθροΓυμνάσου και κάψε λίπος έξυπνα στην παραλία…
Επόμενο άρθροΌταν αυτός που σου φτιάχνει τον καφέ θέλει να σου φτιάξει και την διάθεση!