Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κιλό φράουλες
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη (δείτε τη σημείωση στα μυστικά)
2 κούπες νερό

Πως θα το φτιάξουμε 

-Πλύντε και καθαρίστε τις φράουλες αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση.
Τις βάζετε σε βαθουλή πιατέλα και τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, και τις αφήνετε για 2-3 ώρες.
-Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη.
-Βράζετε το σιρόπι 5 λεπτά σκεπασμένο χωρίς ανακάτεμα.
-Βάζετε τις φράουλες στη κατσαρόλα (αν δεν τις πάρει όλες βάζετε τις μισές) και βράζετε για 5 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.
-Βάζετε τις φράουλες σε ένα τρυπητό και αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε το παραπάνω βήμα με τις υπόλοιπες.
-Βράζετε το σιρόπι μόνο του να δέσει, ρίχνοντας και ότι στράγγισαν οι φράουλες.
-Ξαναβάζετε τις φράουλες και βράζετε για 5 λεπτά.
-Κατεβάστε από τη φωτιά. Όσο κρυώνει το γλυκό κουνήστε τη κατσαρόλα πέρα δώθε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες.
-Αποθηκεύετε σε μεγάλα και αποστειρωμένα βάζα (κατά προτίμηση για να μην διαλυθούν οι φράουλες).