Από την Ιωάννα Δημοπούλου

Σερβίρετε αυτά τα νόστιμα δημητριακά πάνω σε γιαούρτι μαζί με ψιλοκομμένα φρούτα για ένα χορταστικό, υγιεινό πρωινό.

Μερίδες: 12

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος: 15΄

Κόστος: €6

Σκεύος: 1 λαμαρίνα φούρνου

Συντήρηση

Εντός ψυγείου: 3 εβδομάδες σε καλά σκεπασμένο δοχείο

Υλικά

  • 300 γρ. βρόμη (κουάκερ)
  • 80 γρ. καρύδα αποξηραμένη
  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ (ή άλλο ξηρό καρπό)
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (π.χ. σύκα, βερίκοκα, σταφίδες, κράνμπερις)
  • 150 γρ. μέλι, θυμαρίσιο
  • 50ml σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο με ελαφριά γεύση)
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Καλύψτε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλώστε τα στο ταψί.
  4. Ψήστε για 15΄ στη μεσαία σχάρα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ένα κουτάλι, μέχρι τα δημητριακά να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα δημητριακά να κρυώσουν καλά πριν τα φυλάξετε σε δοχείο που κλείνει καλά.

Tip

Απολαύστε τα με γάλα ή γιαούρτι, ή εμπλουτίστε τα γλυκά και τις καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες σας!

Συχνά λάθη

Αν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια κολλημένα μεταξύ τους, σπάστε τα όσο είναι ακόμη ζεστά. Αν κρυώσουν, μετά δεν πρόκειται να σπάσουν.