Από την Ιωάννα Δημοπούλου
Σερβίρετε αυτά τα νόστιμα δημητριακά πάνω σε γιαούρτι μαζί με ψιλοκομμένα φρούτα για ένα χορταστικό, υγιεινό πρωινό.
Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Κόστος: €6
Σκεύος: 1 λαμαρίνα φούρνου
Συντήρηση
Εντός ψυγείου: 3 εβδομάδες σε καλά σκεπασμένο δοχείο
Υλικά
- 300 γρ. βρόμη (κουάκερ)
- 80 γρ. καρύδα αποξηραμένη
- 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ (ή άλλο ξηρό καρπό)
- 100 γρ. ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (π.χ. σύκα, βερίκοκα, σταφίδες, κράνμπερις)
- 150 γρ. μέλι, θυμαρίσιο
- 50ml σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο με ελαφριά γεύση)
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Καλύψτε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλώστε τα στο ταψί.
- Ψήστε για 15΄ στη μεσαία σχάρα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ένα κουτάλι, μέχρι τα δημητριακά να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα δημητριακά να κρυώσουν καλά πριν τα φυλάξετε σε δοχείο που κλείνει καλά.
Tip
Απολαύστε τα με γάλα ή γιαούρτι, ή εμπλουτίστε τα γλυκά και τις καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες σας!
Συχνά λάθη
Αν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια κολλημένα μεταξύ τους, σπάστε τα όσο είναι ακόμη ζεστά. Αν κρυώσουν, μετά δεν πρόκειται να σπάσουν.