Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω για έναν πραγματικά ευτυχισμένο άνθρωπο. Η τυποποιημένη και επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα, το άγχος και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν αποξενώσει τον άνθρωπο από κάθε πηγή χαράς και αισιοδοξίας. Σίγουρα δεν υπάρχει ο απόλυτος οδηγός ευτυχίας, ωστόσο υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να χαμογελάμε και να ζούμε περισσότερο.
Το πρωινό ξύπνημα είναι το πιο σημαντικό, καθώς αυτό καθορίζει όλη την μέρα, γιατί όπως λένε «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Ένα καλό πρωινό γεύμα είναι αυτό που μας γεμίζει ενέργεια ,αφού είναι το σημείο αναφοράς για μία δημιουργική ημέρα. Έτσι λοιπόν, τα δέκα αυτά λεπτά, θα απολαύσω τη στιγμή, ακούγοντας το τραγούδι που μου φτιάχνει τη διάθεση, θα τεντώσω τα χέρια μου και θα προετοιμάσω τον εαυτό μου για με καινούρια μέρα.

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη!Όταν το είχα ακούσει, απλά χαμογέλασα δύσπιστα….μέχρι που βρέθηκα προ εκπλήξεως. Ένα λεπτό αρκεί για να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας πόσο σημαντικοί είμαστε. Σημαντικοί σε ανθρώπους που έχουν επενδύσει συναισθηματικά σε μας, αλλά και σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει, δίνοντας μια υπόσχεση ότι θα προσπαθήσω και θα τα καταφέρω. Όλα αυτά γίνονται, διότι πολλές φορές ξεχνάμε να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας για τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που έχουμε επιτύχει και εστιάζουμε στις άσχημες συμπεριφορές και τα προβλήματα. Άρα σκέψου θετικά!
Κάνε κάτι για εσένα! Πολύ συχνά, παραπονούμαστε στους δικούς μας ανθρώπους ότι δεν προλαβαίνουμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που κάποτε μας ευχαριστούσαν. Βρες μια ώρα μέσα στην ημέρα και κάνει κάτι που θα σε αποφορτίσει. Μία κούπα καφέ, μια βόλτα με αγαπημένα πρόσωπα, γυμναστήριο, είναι μερικά από αυτά που εφαρμόζω για να αλλάξω την καθημερινότητά μου. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός αλλά η αλλαγή επαναλαμβανόμενων μοτίβων, νομίζω είναι κοινή ανάγκη. Βρες αυτό που σου λείπει, αυτό που θα σε κάνει να χαμογελάσεις, να ξεχάσεις ή να αναλύσεις, να χαλαρώσεις ή να εκτονωθείς και κάν’το πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία τί θα κάνουμε, αλλά ότι μέτα από καιρό η υπόθεση μετατρέπεται σε πράξη.Έτσι, κάνεις χαρούμενο έναν άνθρωπο που συχνά ξεχνάς, εσένα.

Η επιστροφή στο σπίτι μετά από πολλές ώρες, συνήθως σηματοδοτεί το τέλος μιας μέρας. Προσπάθησε να αφήσεις τα προβλήματα εργασίας έξω από την πόρτα του σπιτιού. Είναι πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του, ναι, αλλά σκέψου πόσες ώρες λείπεις και τι προσπάθεια έχεις καταβάλει όλη μέρα. Στη συνέχεια, θα πάρεις τηλέφωνο ή ακόμη χειρότερα θα συναντήσεις έναν άνθρωπο που νοιάζεται για εσένα και θα μιλήσεις για τις δυσκολίες σου έτυχαν σήμερα. Φυσικά, αφού είναι διάλογος ο συνομιλητής θα παραθέσει και τους προσωπικούς του προβληματισμούς, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε με μια μόνιμη αγωνία και ατέρμονες σκέψεις. Λογικό είναι να συζητάμε για ότι μας απασχολεί, απλά να μην περιοριζόμαστε μόνο σε αυτό. Να κάνουμε σχέδια, να πούμε για τον πιο δυσάρεστο αλλά και το πιο ευχάριστο ή αστείο που μας έτυχε σήμερα.Να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, χωρίς να γινόμαστε μεγενθυτικός φακός και να εστιάζουμε σε αυτά που αποκομίσαμε από ακόμη μια μέρα.