Κορίτσια μου, σας έχω την πιο νόστιμη συνταγή για μπισκότα βουτύρου!

Όταν δεν έχω πολύ χρόνο ή τα παιδιά μου θέλουν απεγνωσμένα να φάνε γλυκό, τους φτιάχνω την πιο εύκολη βασική συνταγή για τραγανά μπισκότα βουτύρου.

Δείτε ακόμη: Gone with the wind! Το γήινο look της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι ότι πιο chic έχουμε δει!

Υλικά Συνταγής
250 γραμ. βούτυρο
220 γραμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 μεγάλο αυγό
2 κ.γλ. βανίλια υγρή
310 γραμ. αλεύρι μαλακό (ή γ.ο.χ)

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Βόλτα με τις κόρες της στο πάρκο!

Εκτέλεση
Για νόστιμα, τραγανά και θεϊκά μπισκότα βουτύρου, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αλέθουμε τη ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνει πολύ ψιλή.

Δείτε εδώ πώς να μαλακώσετε γρήγορα το παγωμένο βούτυρο.

Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με μίξερ χειρός, να αφρατέψουν καλά και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κρόκο. Αφού ενσωματωθεί ο κρόκος προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά τα υλικά με το μίξερ να ενσωματωθεί το αυγό στα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά. Μην παραχτυπάτε το μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Παγώνουμε για μία ώρα το λιγότερο. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι δύο μέρες και στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα, πολύ καλά σκεπασμένη.

Αφού παγώσει η ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος λιγότερο από 1/2 εκατοστό. Όταν ανοίγουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε αλεύρι ή άχνη ζάχαρη για να μην κολλάει. Κόβουμε μπισκότα στρογγυλά ή τετράγωνα με κουπ πατ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Αραδιάζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες περιμετρικά. Γενικά αυτά μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄. Μετά, με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή τα διακοσμούμε με λευκό γλάσο Royal icing.