Αγάπες μου, υπάρχουν πολλά μυστικά για να ψήσεις σωστά τα ψητά την Τσικνοπέμπτη.

Το δικό μου κάνει λαχταριστές τις μπριζόλες και το κάνω κάθε χρόνο.

Δείτε ακόμη:«Η αγαπημένη μου σάλτσα μπάρμπεκιου για ψητά σχάρας! Είναι έτοιμη σε 5 λεπτά»!

Για να πετύχεις όμως την τέλεια μπριζόλα χρειάζεται να είσαι λίγο μάστορας στο ψήσιμο. Αρχικά πρέπει να θυμάσαι ότι ποτέ δεν ψήνουμε την μπριζόλα μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο. Αφήνουμε το κρέας να πάρει θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο μεριές. Μπορείς φυσικά να βάλεις όποιο άλλο μπαχαρικό ή μυρωδικό θέλεις, αλλά το κρέας γίνεται εξίσου πεντανόστιμο με το παραδοσιακό μείγμα αλάτι- πιπέρι και ρίγανη.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ο γιος της έγινε 10 μηνών! Η τρυφερή φωτογραφία από το μαιευτήριο!

Πριν βάλεις τις μπριζόλες στη σχάρα πρέπει να έχεις κάψει πολύ καλά τα κάρβουνα και στη συνέχεια να τα έχεις απλώσει καλά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας. Όταν σιγουρευτείς πως τα έχεις κάνει όλα αυτά, βάλε τη σχάρα στη φωτιά και άφησέ την λίγο να κάψει, ώστε να καούν τυχόν μικροοργανισμοί και να μην κολλήσει το κρέας πάνω της.

Το κύριο μυστικό μου είναι ένα! Οι μπριζόλες ΔΕΝ θέλουν συνέχεια γύρισμα, δεν είναι γύρος, θέλουν το χρόνο τους πάνω στη σχάρα για αυτό πρέπει να τις αφήσεις κανένα 10λεπτο για αρχή και στο μεταξύ απλά να τσεκάρεις πόσο έχουν ροδίσει. Όταν δεις ότι έχουν πάρει χρώμα τότε τις γυρίζεις και μόλις είναι οκ και από τις δύο μεριές τις βγάζεις, γιατί όσο περισσότερο τις ψήνεις τόσο πιο σκληρό θα γίνει το κρέας!