ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη με γλυκαντικό είναι σίγουρα μια εύκολη λύση για όσους θέλουν να διατηρήσουν τη γραμμή τους αλλά… δεν θέλουν να στερηθούν!

Η παρακάτω ελαφριά συνταγή για προφιτερόλ είναι από τον chef Patissier Δημήτρη Χρονόπουλo και από τότε που την βρήκα… δεν την αποχωρίζομαι!

Δείτε ακόμη: Η δίαιτα που με σώζει πάντα την τελευταία στιγμή! Τι τρώω για να χάσω 2-3 κιλάκια…

Συνταγή για 18 μερίδες

Υλικά για Σουδάκια:
100γρ. γάλα
100γρ. Νερό
92γρ. Βούτυρο
2,5γρ. Γλυκαντικό
2γρ. Αλάτι
112γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 Αβγά

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το γλυκαντικό και το αλάτι.
Αφού βράσουν, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά το μίγμα με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ζυμάρι και ψήνουμε για 2 λεπτά στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το ζυμάρι στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή σε ένα μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα προς ένα τα αβγά
Αφού έχουμε ρίξει όλα τα αβγά και το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ, κόβουμε τα σουδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά
Υλικά για Κρέμα Βανίλια:
4 Κρόκοι αβγών
6 γρ. Γλυκαντικό
38γρ. Κορν Φλάουερ
1 κλωνάρι Φρέσκια βανίλια
500γρ. Γάλα

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για να μην κολλήσει το μείγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και αφαιρούμε τη φρέσκια βανίλια.
Αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει, την ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα και με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα σουδάκια.

Δείτε ακόμη: Μιλφέιγ εύκολο και γρήγορο! Η συνταγή του 10λεπτού που με έχει σώσει!

Υλικά για Μους Σοκολάτα:
115γρ. Κρέμα σαντιγί
80γρ. Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
40γρ. Γάλα
25γρ. Κρέμα γάλακτος
10γρ. Κρόκοι αβγών (Ο κρόκος μεσαίου μεγέθους αβγού ζυγίζει 20γ.)
0,65γρ. Γλυκαντικό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το γλυκαντικό σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Έπειτα, βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν οι κρόκοι.
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το σουρώνουμε αμέσως σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή περίπου ποσότητα μίγματος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε ξανά έως ότου ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την κρέμα σαντιγί, ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βάζουμε τη μους σοκολάτα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε στο προφιτερόλ.

Υλικά για Σάλτσα Προφιτερόλ:
450γρ. Κρέμα γάλακτος
250γρ. Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
Έπειτα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με σπάτουλα

Σύνθεση:
Σε ένα μπολ ή σε μια πιατέλα, στήνουμε τα σουδάκια με κρέμα βανίλιας σε σχήμα πυραμίδας, τοποθετώντας ενδιάμεσα σε κάθε στρώση μους σοκολάτα για να κολλήσουν μεταξύ τους
Ολοκληρώνουμε το προφιτερόλ, περιχύνοντας τα σουδάκια με τη σάλτσα σοκολάτας
Το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και έπειτα το σερβίρουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here