Και ποιος δεν χαίρεται όταν το σπίτι μυρίζει Χριστούγεννα και λιχουδιές;

Όμως το ξέρω, φίλες μου, πως τρέχετε και εσείς όπως και όλοι μας καθημερινά και ο χρόνος δεν φτάνει! Επειδή σίγουρα ωστόσο εμείς οι μανούλες δεν θέλουμε τα παιδάκια μας να τρώνε…. «ετοιματζίδικα» σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα μαμαδίσια μόνο με 4 υλικά!

Δείτε ακόμη: Η πεντανόστιμη ζεστή σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο που δεν μπορώ να αντισταθώ!

Πάμε λοιπόν!

Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. baking powder
350 ml χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 ml λάδι

Δείτε ακόμη: Το ρόφημα που «υπόσχεται» έναν τέλειο και ξεκούραστο ύπνο!

Γλάσο
1 ασπράδι
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα χτυπώντας το μίγμα για άλλα 3 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και αφού σταματήσουμε το μίξερ λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε στη ζύμη ενσωματώνοντας την με απαλές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.

Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.  Βυθίζουμε το φλουρί στη ζύμη (αφού πρώτα το τυλίξουμε σε ασημόχαρτο) και ψήνουμε στους 170oC για 50 περίπου λεπτά.

Αφού κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο με το οποίο θα γράψουμε το νέο έτος (ή ότι άλλο θέλουμε) χρησιμοποιώντας κορνέ.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.