Κορίτσια μου,

η κασερόπιτα Θεσσαλονίκης που φτιάχνω για τον άντρα μου, είναι τόσο απλή και νόστιμη που θα σας εντυπωσιάσει και εσάς!

Δείτε ακόμη: 9+1 σνακς που παίρνω στη δουλειά μου έως 150 θερμίδες!

Παρακάτω θα σας πω τα μυστικά της, έτσι ώστε να την φτιάχνετε κι εσείς !

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

(Για τη γέμιση)
-250 ml φρέσκο γάλα
-450 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
-2 αυγά χτυπημένα
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-10 φύλλα κρούστας (450 γρ.)
-200 ml φρέσκο γάλα
-2 αυγά
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-100 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα

Δείτε ακόμη: Το σοκολατένιο κέικ με 3 μόνο υλικά που λατρεύει ο Θέμης και τα παιδιά μου!

Εκτέλεση :

Για τη γέμιση: Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λ ή μέχρι να κοχλάσει.Προσθέτετε το κασέρι με λίγο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε με μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μη δημιουργηθεί “πέτσα”.Αφήνετε τη κρέμα σας στην άκρη για 5-8 λ να κρυώσει ελαφρώς και μετά προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και λίγο αλάτι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.

Για το ταψί: Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί 36 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση του τα 5 από τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά, με τρόπο ώστε να καλύψετε καλά τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.Από πάνω αδειάζετε τη γέμιση, την απλώνετε ομοιόμορφα και τη καλύπτετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, αλείφοντας το καθένα χωριστά με λίγο ελαιόλαδο.

Γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων της βάσης, στρίβοντάς τες με τα δάχτυλά σας ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο σχήμα (σαν κορδόνι).Αλείφετε καλά με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και τη χαράσσετε σε κομμάτια, φροντίζοντας τα μαχαίρι να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τη μέση της πίτας. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι, για 1-2 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και αφρατέψουν.

Περιχύνετε με το μείγμα ομοιόμορφα τη πίτα και την αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λ ή μέχρι να απορροφηθεί. Ψήνετε τη πίτα σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στο χαμηλό ράφι του φούρνου, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά από κάτω.Ελέγχετε αν ψήθηκε καλά από κάτω, ανασηκώνοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα την άκρη της πίτας. (Αν έχει πάρει χρώμα από πάνω και δεν έχει ψηθεί από κάτω τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο). Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε για λίγο να χλιαρίνει και τη σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!