ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Τα παιδιά μου τις λατρεύουν και είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φάνε λαχανικά!

Προσωπικά δεν τις τηγανίζω αλλά τις βάζω στο φούρνο αλλά αν θέλετε, μπορείτε πολύ εύκολα να τις τηγανίσετε!

Δείτε ακόμη: Έχει υγρασία και φριζάρουν τα μαλλιά σου; Tα tips που με σώζουν την τελευταία στιγμή!

Ιδού λοιπόν η συνταγή:

Υλικά

3 πατάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
3 κολοκυθάκια τριμμένα
1 φλιτζάνι αρακά
1 κουταλιά μουστάρδα
2 αυγά
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
2 αβγά
φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο

Δείτε ακόμη: Τόνωση προσώπου σε χρόνο dt! Η μάσκα ομορφιάς που αγαπώ…

Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις πατάτες, το καρότο. τα κολοκυθάκια, τον αρακά και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν και τα βάζετε σε μπολ. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά και τα προσθέτετε. Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα της σόγιας, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια, πλάθετε τη ζύμη σε κροκέτες και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1/2′ ώρα. Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε σε μπολ. Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στα αυγά, μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζετε από όλες τις πλευρές, ώσπου να ροδίσουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here