ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φίλες μου, πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι παίζει η επιλογή του σωστού αντηλιακού!

Σήμερα μέσα από το blog μου YOU&ME σας έχω όλα τα tips αλλά και τις παγίδες που πρέπει να προσέξετε!

Πώς θα επιλέξετε το σωστό αντηλιακό
Οι εταιρείες λανσάρουν λάδια, κρέμες, σπρέι και τζελ που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος. Τα δύο βασικά κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουμε αντηλιακό είναι, αφενός, η ποιότητά του και αφετέρου ο τύπος του δέρματός μας.

Δείτε ακόμη: Πως προστατεύω τα μαλλιά μου από τον ήλιο και τη θάλασσα! Τα δικά μου tips…

Η ποιότητα ενός αντηλιακού προϊόντος υπολογίζεται με βάση:

Την υφή και την ανθεκτικότητά του στο νερό. Το γαλάκτωμα αντέχει στο νερό λιγότερο απ’ ό,τι τα λάδια, των οποίων οι δείκτες προστασίας είναι χαμηλοί.
Τον δείκτη SPF, δηλαδή τον χρόνο ασφαλούς έκθεσης στον ήλιο. Αν, π.χ., το δέρμα σας κοκκινίζει μετά την έκθεσή του στον ήλιο για 10 λεπτά χωρίς προστασία, με αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 μπορείτε να μείνετε στον ήλιο για 15 λεπτά.

Χρήσιμες συμβουλές

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καλής ποιότητας για να αποφύγετε τυχόν αλλεργίες.
Βάζετε οπωσδήποτε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.
Προτιμήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας 20-40, που παρέχει την απαιτούμενη προστασία.

Άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, παιδιά καθώς και όσοι ζουν συνεχώς στη θάλασσα χρειάζονται υψηλό δείκτη προστασίας (40-50).

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό όταν κάνετε σπορ στην παραλία. Μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε συνεχώς, καθώς ο ιδρώτας απομακρύνει το αντηλιακό από το σώμα.

Βάζετε πάντα αντηλιακό στα παιδιά τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Το έγκαυμα σε μικρή ηλικία πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο, γιατί ενοχοποιείται για μελάνωμα.
Χρησιμοποιείτε καλλυντικό προϊόν μετά τον ήλιο που έχει την ιδιότητα να αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος μετά την ηλιοθεραπεία.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η τρυφερή φωτογραφία με τα παιδάκια της στο ηλιοβασίλεμα!

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε να βάζουμε αντηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο, για να μπορέσει να αναπτυχθεί η προστασία του.
Τips

Θυμηθείτε να βάζετε αντηλιακό στικ και στις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως μύτη, μάτια, χείλη και αυτιά, γιατί διατρέχουν τον ίδιο, ίσως και μεγαλύτερο κίνδυνο.
Πρέπει να βάζουμε αντηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο, για να μπορέσει να αναπτυχθεί η προστασία του.
Η επιπόλαιη έκθεσή μας στον ήλιο βλάπτει και μάλιστα συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Οι δερματολόγοι δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία οδηγίες σωστής αντηλιακής προστασίας.

Η Επαγγελματική Ένωση Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγωνεπισημαίνει τον κίνδυνο και συνιστά:

Προφυλαχτείτε από τον ήλιο!
Η προφύλαξη δεν περιλαμβάνει μόνο την σωστή χρήση αντηλιακού, αλλά και αποφυγή έκθεσης από 11 π.μ. έως 16:00 μ.μ.
Μειώστε τον χρόνο έκθεσης στον ήλιο όσο μπορείτε, φοράτε καπέλο και προστατευτικά ρούχα, αποφύγετε οπωσδήποτε τα ηλιακά εγκαύματα και μην προσπαθείτε να μαυρίσετε ρισκάροντας την υγεία σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here