Το να μην πεινάμε κατά τη διάρκεια δίαιτας είναι αδύνατον. Είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού μας στη μείωση των θερμίδων.

Υπάρχουν, όμως, τροφές που μειώνουν δραστικά την όρεξη μας, χωρίς να λέμε ψέματα στο στομάχι μας και σας τις συγκεντρώσαμε παρακάτω. διαβάστε παρακάτω…

Αποτελεσματικός… καταστολέας της όρεξης είναι τα κουκουνάρια. Είτε στη φυσική τους μορφή είτε σε μορφή κάψουλας, καταπολεμούν τις κρίσεις λιγούρας!  

Τα κουκουνάρια περιέχουν πινολεϊκό οξύ, που ενισχύει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη. Μια χούφτα την κατάλληλη στιγμή μας αποτρέπει από παρασπονδίες.

Εξίσου αποτελεσματικός είναι ο ανανάς. Η γλυκιά του γεύση και η ζουμερή υφή του, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού άμεσα. Ο ανανάς είναι το καλύτερο σνακ, οποιαδήποτε ώρα της μέρας και γεμάτος από βιταμίνη C και βρομελίνη. Αυτό το ένζυμο τον καθιστά το καλύτερο λιποδιαλυτικό, ενώ καταστέλλει άμεσα την πείνα.

Τα αμύγδαλα είναι μία ακόμη τροφή που καταλαγιάζει άμεσα τη λαχτάρα μας για φαγητό. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, σε μικρή ποσότητα βοηθούν τη δίαιτα μας. Το αίσθημα πληρότητας που νιώθουμε με την κατανάλωση 4-5 αμυγδάλων, οφείλεται στα καλά λιπαρά οξέα που περιέχουν.

Την ίδια ανάγκη εξυπηρετούν και τα πράσινα λαχανικά. Το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο σε 3-4 πιρουνιές μας κρατάνε χορτασμένους. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα πράσινα λαχανικά, πρακτικά «απενεργοποιούν» τα σήματα πείνας προς τον εγκέφαλο. Για παράδειγμα, ένα μικρό πιάτο βραστό σπανάκι «σταματά» την πείνα πιο γρήγορα από μία μακαρονάδα. Και κυρίως: με ελάχιστες θερμίδες!

Επίσης, όλες οι πρωτεϊνούχες τροφές μας αποτρέπουν από πειρασμούς. Τα βραστά αυγά, το ψητό κρέας χωρίς λίπος, το κοτόπουλο στον ατμό, μας χορταίνουν άμεσα. Διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες βοηθά στην απώλεια βάρους και κυρίως μειώνει τις πιθανότητες άσκοπου τσιμπολογήματος.

Και εννοείται ότι στην καταπολέμηση του αισθήματος πείνας, δεν ξεχνάμε το νερό. Το νερό βοηθά το σώμα μας στον μεταβολισμό του αποθηκευμένου λίπους. Και κυρίως: διώχνει το αίσθημα πείνας μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά!