Τα φυσικά συστατικά ομορφιάς είναι παντού, ακόμα και στον κήπο σου. Χαμομήλι, δεντρολίβανο και μέντα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου.

Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείτε! Διαβάστε παρακάτω…

Χαμομήλι
Το χαμομήλι δεν είναι ιδανικό μόνο σαν καταπραϋντικό ρόφημα, αλλά και σαν καταπραϋντικό συστατικό για ερεθισμένο δέρμα. Αντί να το πιεις, βάλε μια βαμβακερή πετσετούλα μέσα σε χαμομήλι και στη συνέχεια πίεσε την απαλά πάνω στο πρόσωπο σου πριν ή και μετά από την εφαρμογή μιας μάσκας. Το χαμομήλι θα ηρεμήσει την επιδερμίδα σου και θα της δώσει λάμψη.

Θέλεις τέλειο σώμα για να φορέσεις το μπικίνι σου; Δες τι πρέπει να τρως για να είσαι κορμάρα!

Πράσινο Τσάι
Όλοι λατρεύουν το πράσινο τσάι. Αυτό το νόστιμο ρόφημα καταπολέμα το πρήξιμο της επιδερμίδας. Αφού έφτιαξες το τσάι σου πάρε το φακελάκι και τοποθέτησε το κάτω από τα μάτια σου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος.

Δενδρολίβανο
Αυτό το ευωδιαστό βότανο δεν κάνει απλά ξεχωριστή τη μαγειρική σου, αλλά καταπολεμά και την ακμή. Το δενδρολίβανο έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της ακμής. Ακόμη περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά κάνει την επιδερμίδα σφριγηλή και λαμπερή.

Μέντα
Ίσως προτιμάς τη μέντα στο τσάι σου ή στο δροσιστικό κοκτέιλ σου, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ να την βάλεις στο πρόσωπο σου; Η μέντα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίζει παθήσεις του δέρματος εδώ και πολλά χρόνια και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της είναι ιδανικές για την καταπολέμηση των μαύρων πόρων και της ακμής. Πάρε μια χούφτα φύλλα μέντας και λιώσε τα σε ένα γουδί μέχρι να γίνουν μια μαλακή πάστα. Άπλωσε την κάνοντας μασάζ στις περιοχές που χρειάζεται.

Λεβάντα
Η λεβάντα είναι εξαιρετικά καταπραϋντική (ρίξε μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι σου και θα έχεις έναν ήρεμο ύπνο) και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς. Βράσε νερό σε μία κατσαρόλα και πρόσθεσε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Τοποθέτησε το κεφάλι σου πάνω από την κατσαρόλα και μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου και άσε τον ατμό να καθαρίσει του φραγμένους πόρους σου.