Τα οικογενειακά τραπέζια μπορεί να είναι μια φανταστική ευκαιρία να δείτε συγγενείς και να δοκιμάσετε γεύσεις που, πιθανώς, σας είχαν λείψει.

Φαγητά που αχνίζουν μέσα σε πιατέλες, κρέατα που μοσχοβολούν, σουφλέ, πίτες, σαλάτες, ποικιλίες τυριών. Ο μπουφές γίνεται μια σχεδόν ανεξάντλητη πηγή γαστριμαργικής απόλαυσης. Διαβάστε παρακάτω…

Γεμίζετε λοιπόν το πιάτο με τα καλούδια που προσφέρονται σε αφθονία πάνω στο, όμορφα στολισμένο, τραπέζι και ξεκινάτε.

Και κάπως έτσι έρχεται και δένει το «γλυκό». Με το τέλος του πλούσιου γεύματος, έρχεται η αρχή της βαρυστομαχιάς, των καούρων, της δυσπεψίας, της ξινίλας και γενικότερα μια δυσάρεστη κατάσταση που «χαλάει» τη διάθεσή μας.

Το πιο γνωστό «κατασταλτικό» της δυσπεψίας είναι το ρόφημα από χαμομήλι. Αν όμως δεν σας αρέσει, δεν έχετε ή νιώθετε ότι χρειάζεστε κάτι πιο ισχυρό, συνεχίστε να διαβάζετε.

Ο λόγος για το μάραθο. Αυτό το βότανο είναι χαλαρωτικό και βοηθά σημαντικά την κατάσταση μετά από ένα υπερβολικό, για τα συνηθισμένα μας, γεύμα. Για να το φτιάξετε θα βράσετε για 15 λεπτά 1 κ.σ. σπόρους από μάραθο, θα σουρώσετε και θα πιείτε ένα φλιτζάνι από το υγρό. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι ή και λεμόνι που δρα σαν φυσικό μαλακτικό και προστατευτικό του στομάχου.

Επιπλέον, ιδανικά για δυσπεψία θεωρούνται και τα ροφήματα από μέντα, μαντζουράνα, δίκταμο, μελισσόχορτο, τζίντζερ, μέχρι και ο μαϊντανός!