ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Κυριακή του Πάσχα είναι από τις μέρες που όλοι τρώμε πολύ! Βέβαια, όσο και να έχουμε φάει, πάντα υπάρχει χώρος για ένα γλυκάκι!

Ωστόσο, πάντα τυχαίνει στα τραπέζια να τα έχουμε πάρει όλα εκτός από… κάτι που μας ξέφυγε! Τι κάνουμε λοιπόν όταν αυτό είναι το γλυκό; Διαβάστε παρακάτω…

Βρήκα την τέλεια συνταγή που με σώζει κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπη με το πιο κλασσικό πρόβλημα κάθε νοικοκυράς! Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αφού έχει σοκολάτα και κυρίως είναι εύκολο και γρήγορο, οπότε δεν χρειάζεται να μείνετε πολλή ώρα στην κουζίνα παραμελώντας τους καλεσμένους σας!

Για το γλυκό ψυγείου σοκολάτα – μπισκότο θα χρειαστείτε:

200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
120 γρ. ‏βούτυρο
5 κ.σ. ‏κορν-φλάουρ
1 κουτί ‏γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι ‏νερό
3-4 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 πακέτο ‏μπισκότα πτι – μπερ
300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί (ή 1 μόρφατ)
1/2 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
‏τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Πάσχα στην Αθήνα: Η δική μου πρόταση για βόλτες με τα παιδάκια σας! Που να πάτε μετά το Κυριακάτικο τραπέζι…

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύετε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτετε ανακατεύοντας για 1΄ ακόμα. Προσθέτετε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε έως ότου πήξει το μείγμα.

Μόλις πήξει κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα , χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1΄ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζετε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα ,το ισιώνετε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here