ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι δύσκολο για πολλές μαμάδες να πείσουν τα παιδιά τους να φάνε μαγειρίτσα! Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ αλλά με την παρακάτω συνταγή έλυσα το πρόβλημα μου!

Πάμε λοιπόν να δούμε τη δική μου, διαφορετική μαγειρίτσα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Διαβάστε παρακάτω…

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό εντόσθια κοτόπουλου (συκωτάκια, στομάχια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και φιλέτο κοτόπουλου)
1 κούπα ρύζι (όχι φλιτζάνι, κούπα. Αν την προτιμάτε πιο πηχτή προσθέστε λιγάκι ακόμα)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
2 αυγά και 1 ή 1,5 λεμόνι (ανάλογα πόσο το συμπαθείτε) για το αυγολέμονο

Εγκυμοσύνη και Πάσχα: «Τι κάνει να φάω στο γιορτινό τραπέζι» – Τί πρέπει να επιλέξει και τί να αποφύγει η μέλλουσα μαμά!

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τα περιττά από τα εντόσθια, τα βάζουμε να βράσουν και τα ξαφρίζουμε. Αφήστε τα περίπου 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά τα βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε κομματάκια. ΠΡΟΣΟΧΗ κρατάμε το ζουμί που έβρασαν!

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πρασινάδες μέσα μέχρι να «μαραθούν». Προσθέτουμε και τα εντόσθια.

Μετά ρίχνουμε και το ζουμί που κρατήσαμε και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει.

Όταν βράσει το ρύζι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Το απόλυτο φόρεμα για τα πιο κομψά alll day looks… εγκυμοσύνης!

Αυγολέμονο

Αυτός είναι ο τρόπος που γίνεται το αυγολέμονο, για να αποφύγουμε να κόψουν τα αυγά μέσα στη σούπα.

Χτυπάμε καλά 2 αυγά σε ένα μεγάλο ποτήρι νερού. Προσθέτουμε ζουμάκι από τη σούπα μας και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει. Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών.

Αυτό ήταν! Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη μαγειρίτσα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here