Εμείς οι εγκυούλες έχουμε και ορισμένα “προβληματάκια” που μας ταλαιπωρούν μέχρι να έρθει στον κόσμο το αγγελούδι μας!

Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι οι καούρες, οι οποίες παρουσιάζονται κυρίως στο πρώτο και το τρίτο τρίμηνο. Διαβάστε παρακάτω…

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα συμπτώματα μιας εγκυμοσύνης, έτσι και οι καούρες οφείλονται στις ορμόνες και πιο συγκεκριμένα στην προγεστερόνη, που χαλαρώνει τον γαστροοισοφαγικό σφικτήρα επιτρέποντας στα γαστρικά υγρά να παλινδρομούν και να ανεβαίνουν από το στομάχι στον οισοφάγο, δημιουργώντας το ενοχλητικό αίσθημα του καψίματος.

Για να καταπολεμήσετε τις καούρες, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

Προσέξτε τη διατροφή σας. Αποφύγετε τα βαριά και πικάντικα φαγητά, τα τηγανητά και γενικά τις λιπαρές τροφές και ακολουθείστε μια πιο υγιεινή διατροφή, τρώγοντας ελαφριά και μικρά γεύματα.

Πίνετε πολύ νερό. Το νερό μειώνει την αίσθηση του καψίματος και ενυδατώνει τον οργανισμό σας.

Ρυθμίστε τις ώρες που τρώτε. Αποφύγετε να τρώτε και μετά να πηγαίνετε κατευθείαν για ύπνο, αλλά φροντίστε να μεσολαβούν τουλάχιστον 2-3 ώρες ανάμεσα στο φαγητό και την κατάκλιση.

Βάλτε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι. Όταν ξαπλώνετε, προσπαθήστε να έχετε το κεφάλι σας πιο ψηλά από το στομάχι σας, χρησιμοποιώντας αρκετά μαξιλάρια. Μπορεί να μην σας βολεύει ιδιαίτερα, αλλά η όρθια στάση βοηθά.

Αποφύγετε τα στενά και σφιχτά ρούχα. Το τελευταίο που χρειάζεστε είναι ρούχα που σας πιέζουν και επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Οι καούρες δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη του εμβρύου, ούτε είναι επικίνδυνες για την υγεία του, απλά δυσκολεύουν την εγκυμοσύνη σας. Αν είναι ιδιαίτερα έντονες, συζητήστε το θέμα με τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας συστήσει κάποιο αντιόξινο φάρμακο.