Θέλεις να μειώσεις το πρήξιμο στην κοιλίτσα και τους μηρούς σου ώστε να δείχνεις αψεγάδιαστη και εκθαμβωτική στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν;

Ξεκίνα σήμερα! Με αυτό το 48ωρο πρόγραμμα αποτοξίνωσης (detox diet), μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων όχι μόνο θα καταφέρεις να δείχνεις και να νιώθεις πιο λεπτή και πιο ελαφριά  αλλά ταυτόχρονα, έχοντας καθαρίσει τον οργανισμό σου από τις διάφορες λιπαρές ουσίες και τοξίνες των τροφών που έχουν συσσωρευτεί αυτό τον καιρό από την κατανάλωση ζωικών τροφών, θα μπορέσεις να φας  από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι(σε λογικά πάντα πλαίσια) χωρίς χωρίς τύψεις και χωρίς άγχος για τη ζυγαριά. Διαβάστε παρακάτω…

Ξυπνώντας: Πιες 2 γεμάτα ποτήρια νερό. Στο ένα πρόσθεσε το χυμό 1/2  λεμονιού

Δείτε ακόμη: Το χρώμα που κυριαρχεί φέτος στην γκαρνταρόμπα μου και ίσως το φορέσω στο φετινό ρεβεγιόν!

Πρωινό:
1 μπολ Quinoa με δαμάσκηνα: 1/2  φλιτζάνι quinoa, 1 φλιτζάνι νερό, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 κ.γ τριμμένο τζίντζερ, 1κ.γ λινέλαιο, 1/3 φλιτζάνι κομμένα δαμάσκηνα και 1/4 φλιτζάνι γάλα.

Σνακ (για μεσημέρι και απόγευμα)

Πράσινο smoothie: 1/2 φλιτζάνι  νερό καρύδας, 1 κ.γ  λιναρόσπορο, 1/4 φλιτζάνι  παγωμένα μύρτιλα, 1/4  μπανάνα, 1/2 φλιτζάνι πάγο

Δείτε ακόμη: «Χρόνια πολλά στον άντρα της ζωής μου…»

Smootie φρούτων: 1/2 φλιτζάνι ανανά, 2 μεγάλα αγγούρια, 1 ματσάκι kale(4 φλιτζάνια), 1/2   στυμμένο λεμόνι, 1/4 ginger, 1 ματσάκι μέντα (1 φλιτζάνι).

Veggie snack: Κόψε φρέσκο celery, ραπανάκια και αγγούρια ή οποιοδήποτε φρέσκο λαχανικό εποχής και συνδύασέ το με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού ή ξύδι. Τοποθέτησε τα λαχανικά σε πλαστικές μικρές σακούλες ή κάποιο τάπερ, για ένα γρήγορο σνακ όπου κι αν βρεθείς.

Μεσημεριανό:

Σούπα λαχανικών: 2 κομμένα κρεμμύδια, 2 κοτσάνια celery ψιλοκομμένο, 1βολβό μάραθου, 2 κομμένα καρότα, 1 φλιτζάνι από το κάποιο βολβό της επιλογής σου (παντζάρι, παστινάκες, 1/2  φλιτζάνι φρέσκο ginger 2 σκελίδες σκόδο και αλάτι. (Χρόνος παρασκευής περίπου 60 λεπτά).

Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό.

Extra tips:

-Μην φας μετά τις 19.00 .

-Κάνε ένα μπάνιο με άλατα: Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες εκτός του ότι θα ξεκουράσουν τους μυς σου, χάρη στο μαγνήσιο που περιέχουν,  θα ανοίξουν τους πόρους σου, ώστε να αποβάλεις γρηγορότερα τις τοξίνες, τα νεκρά κύτταρα και το καυσαέριο που είναι συσσωρευμένα και στο δέρμα.

-Τσάι από ρίζα πικραλίδας: Πριν κοιμηθείς, απόλαυσε ένα φλιτζάνι από το συγκεκριμένο τσάι που είναι ιδανικό για την άμεση αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του συκωτιού σου.