Εδώ και αιώνες το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται καθημερινά από πολλούς πολιτισμούς της Ανατολής.

Οι λαοί της Δύσης μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν τα πολλά οφέλη για την υγεία και για την ομορφιά που λαμβάνει κανείς από την χρήση του. Διαβάστε παρακάτω…

Το εκχύλισμα του φυτού αυτού μπορεί να καταναλωθεί απευθείας σαν ρόφημα ή μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα ως συστατικό κάποιας λοσιόν. Υπάρχουν ακόμα και συμπληρώματα διατροφής με πράσινο τσάι σε ταμπλέτες.

Δείτε ακόμη: Έρχονται γιορτές… Προλαβαίνεις να κάνεις αποτοξίνωση!

Τα οφέλη του καλύπτουν τομείς όπως η υγεία, η απώλεια βάρους και η πρόληψη της γήρανσης.

• Στον τομέα της υγείας: Τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό. Οι ελεύθερες ρίζες εμφανίζονται φυσικά στο σώμα και μπορεί να προκαλέσουν την επιταχυνόμενη γήρανση, κάποιες μορφές καρκίνου και καρδιακές παθήσεις. Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού λοιπόν μειώνουν τον κίνδυνο των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών.

Δείτε ακόμη: Ο «θαυματουργός» χυμός που καίει το λίπος στην κοιλιά! Δες πως να τον φτιάξεις…

• Στον τομέα της απώλειας βάρους: Το πράσινο τσάι περιέχει φυσικά συστατικά που αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα και αυξάνουν τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα την καύση θερμίδων και λίπους με αυξημένο ρυθμό. Επίσης, ενισχύει την οξείδωση των λιπών, ενώ παρέχει στο σώμα περισσότερη ενέργεια με λιγότερη καφεΐνη από ό,τι άλλα ενεργειακά ποτά. Γι’ αυτό λοιπόν, η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας και τη διάθεσή σας μειώνοντας παράλληλα την παραγωγή λίπους στο σώμα.

Δείτε ακόμη: Έξυπνα tips για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο στις γιορτές! Δες τι πρέπει να φας…

• Στον τομέα της αντιγήρανσης: Η ρύπανση, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η κακή διατροφή οδηγούν στην επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος. Παρόλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει ότι οι ρυτίδες, οι κηλίδες από τον ήλιο και άλλα σημάδια στο δέρμα μπορούν να αντιμετωπιστούν με το πράσινο τσάι. Πολλές εταιρείες με προϊόντα ομορφιάς έχουν καταλάβει και ήδη εκμεταλλεύονται τα οφέλη των αντιοξειδωτικών του πράσινου τσαγιού για το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό απολεπιστικό, για ενυδάτωση και για αντιμετώπιση των ρυτίδων. Επίσης, χρησιμοποιείται στη στοματική υγιεινή καθώς περιέχει φθόριο το οποίο εμποδίζει την τερηδόνα στα δόντια.