ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια βασιλόπιτα πολύ πιο ελαφριά από τις συνηθισµένες που θα λατρέψουν όλοι.

Χρόνος προετοιµασίας: 20΄ Διαβάστε παρακάτω…

Χρόνος ψησίµατος: 35΄-40΄

Χρόνος αναµονής: 30΄

Κόστος: €14

Σκεύη: 1 στρογγυλή φόρµα διαµέτρου 24 εκ.

Μερίδες: 8

Συντήρηση:

Εντός ψυγείου: 3 ηµέρες

Διατροφική αξία (ανά µερίδα)

Ενέργεια: 476 Kcal
Πρωτεΐνες: 6,2 γρ.
Υδατάνθρακες: 58,2 γρ.
Ολικά Λιπίδια: 24,8 γρ.

ΥΛΙΚΑ

115ml ηλιέλαιο
225ml χυµό πορτοκαλιού φρέσκο
45ml λικέρ πορτοκαλιού
120 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσµα από ½ πορτοκάλι ακέρωτο
2 βανίλιες σε σκόνη
300 γρ. αλεύρι µαλακό

4 γρ. σόδα µαγειρική
4 γρ. µπέικιν πάουντερ
2 γρ. κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα µοσχοκάρυδο σε σκόνη
115 γρ. καρύδια, χοντροσπασµένα
115 γρ. σταφίδες ξανθές
20 γρ. αµύγδαλα φιλέ
10ml ηλιέλαιο για τη επάλειψη

Διαδικασία

Αδειάστε το ηλιέλαιο, το χυµό πορτοκαλιού, το λικέρ, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσµα πορτοκαλιού και τις βανίλιες σε ένα µπολ και ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη να οµογενοποιηθούν.

Κοσκινίστε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη µαγερική σόδα και τα µπαχαρικά και ανακατέψτε τα µαζί µε τα χοντροσπασµένα καρύδια και τις σταφίδες. Στη συνέχεια ενσωµατώστε το µείγµα µε το αλεύρι στο µείγµα ηλιέλαιου ανακατεύοντας κυκλικά µε µια τρυπητή κουτάλα µέχρι την πλήρη οµογενοποίηση.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C, στον αέρα. Στρώστε σε µια στρογγυλή φόρµα διαµέτρου 24 εκ. αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Πασπαλίστε µε αµύγδαλα φιλέ τη βάση της φόρµας και µε ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο ηλιέλαιο τα τοιχώµατα περιµετρικά.

Γεµίστε µε το µείγµα µέχρι τα 2 / 3 του ύψους της φόρµας και ψήστε στους 170 °C, στον αέρα, για 35΄-40΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τη βασιλόπιτα να κρυώσει για περίπου 30΄ επάνω σε µια σχάρα. Είναι έτοιµη για σερβίρισµα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here