ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H μαγειρική με τα παιδιά είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί και οι γιορτινές ημέρες ενδείκνυνται για δημιουργία φαγητών και γλυκών που θα τα ενθουσιάσουν.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή των Χριστουγέννων που λατρεύουν οι κορούλες μου. διαβάστε παρακάτω…

Μπορείς με μόνο 4 βήματα να κάνεις κι εσύ το αγαπημένο μου χτένισμα για τα Χριστούγεννα…

Πολύχρωμα μπισκότα

Φτιάξτε με τα παιδιά απίθανα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Υλικά:

«Στολίσαμε και τα πιο όμορφα στολίδια είναι αυτά που ετοίμασαν οι κορούλες μου…» (Φωτογραφίες)

200 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κ.γ. γάλα
2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
300 γρ.αλεύρι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Έξτρα άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Eτοιμάζετε τη ζύμη: Bάζετε το βούτυρο σε μπολ και το ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, για να ενωθεί και να έχετε ένα μαλακό μίγμα. Ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα. Προσθέτετε κοσκινισμένο το αλεύρι, αναμιγνύετε καλά και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 τμήματα, στα οποία προσθέτετε τα αντίστοιχα χρώματα ζαχαροπλαστικής (π.χ. πράσινο, κόκκινο και μίγμα των 2 για το καφέ-μοβ).

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο σημερινό ‘Happy Day’ έκανε το πιο τέλειο mix and match!

Ετοιμάζετε τα μπισκοτάκια: Αλευρώνετε καλά τον πλάστη και ανοίγετε πάνω σε καθαρή επιφάνεια κάθε κομμάτι διαφορετικού χρώματος ζύμης σε φύλλο ύψους 0.5-0,8 εκατοστών. Χρησιμοποιήστε κοπτικά (κουπ-πατ) και κόψτε τη ζύμη σε σχήματα, τα οποία θα ξεκολλάτε από την επιφάνεια εργασίας με σπάτουλα. Τα απλώνετε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Μαζεύετε τη ζύμη που περισσεύει, την κάνετε μπάλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να την αξιοποιήσετε πλήρως.

Ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Κρύα πια, τα πασπαλίζετε με άχνη που έχετε κοσκινίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here