ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγαπημένοι μου, ξέρετε πόσο μου αρέσει να μαγειρεύω! Ειδικά από τότε που έγινα μανούλα, προσπαθώ οι συνταγές μου να είναι νόστιμες αλλά και υγιεινές!

Είναι τόσο δύσκολο για όλους μας στην καθημερινότητά μας, με τα τρεξίματα και τα άγχη να κρατάμε ισορροπημένη και υγιεινή τη διατροφή μας!

Όμως η διατροφή είναι το Α και το Ω, για μένα! Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι θρεπτικές τροφές δεν λείπουν ποτέ από το διαιτολόγιό μου! Χρειάζεται να σας πω τα οφέλη; Δυναμώνουν τον οργανισμό μας, μας χαρίζουν λαμπερό και υγιές δέρμα, μας προστατεύουν από ιώσεις και ο κατάλογος μου δεν έχει τελειωμό!

Και μία τροφή, η οποία εμένα προσωπικά με έχει σώσει και γιατί μου εξασφαλίζει ένα υγιεινό αλλά παράλληλα και νόστιμο σνακ είναι οι μπάρες! Με γεμίζουν ενέργεια στη στιγμή και μπορώ να τις έχω πάντα στην τσάντα μου!

Μάλιστα, προσπαθώντας να μάθω τις κόρες μου να τρώνε υγιεινά, αποφάσισα να φτιάχνω τις μπάρες στο σπίτι μαζί τους! Έτσι και αλλιώς το αγαπημένο μας παιχνίδι είναι να μαγειρεύουμε παρέα!

Βάζουμε μουσική, φοράμε τις ποδιές μας, απλώνουμε τα υλικά μας πάνω στον πάγκο της κουζίνας, πλένουμε χεράκια, φοράμε σκούφους, ανεβάζουμε μανίκια και ξεκινάμε! Επειδή οι μπάρες είναι και πολύ εύκολες στην παρασκευή τους, τις αφήνω σχεδόν μόνες τους να κάνουν τη διαδικασία! Η αγαπημένη τους γεύση, είναι το ροδάκινο και φυσικά δεν τους χαλάω το χατήρι, αφού και εγώ τα λατρεύω τα ροδάκινα!

Σας δίνω την συνταγή μου, που είναι εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και πάνω από όλα θρεπτική με όλη μου την αγάπη και σας εύχομαι καλή επιτυχία! Πιστέψε με θα την λατρέψουν μικροί μεγάλοι!

Μπάρες ροδάκινου -η συνταγή μου

Eλαφρύ, κατάλληλο για νηστεία και τόσο εύκολο στην παρασκευή ώστε να μπορεί να το φτιάξει και ο πιο αρχάριος της ζαχαροπλαστικής.

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ Χρόνος ψησίματος: 45΄ Κόστος: €8
Σκεύη: 1 παραλληλόγραμμο ταψί 23 x 33 εκ., 1 μίξερ χειρός
Μερίδες:
12

Υλικά
Για τη ζύμη
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
10 γρ. µπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
220 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, παγωμένο
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.), ελαφρώς χτυπημένο

Για τη γέµιση
2 κουτιά Ροδάκινα Μισά Del Monte


65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
2,5 γρ. αλάτι
2,5 γρ. κανέλα
2,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα και λαδώστε ένα ταψί 23 x 33 εκ.
Φτιάξτε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίξτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε τα µε ένα πιρούνι. Προσθέστε το βούτυρο (σε κυβάκια) και το αυγό και χτυπήστε τα µε μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου να πάρετε µια τριφτή ζύμη. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί σας.
Φτιάξτε τη γέμιση. Κόψτε τα ροδάκινα Del Monte σε κυβάκια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και αναμείξτε τα µε ένα πιρούνι. Έπειτα ρίξτε αυτό το μίγμα στα ροδάκινα, ανακατεύοντας µε τα χέρια σας για να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Απλώστε το μίγμα ροδάκινου ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, που την έχετε στρώσει στο ταψί σας. Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 45΄. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και κόψτε σε μακρόστενες μπάρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here