Είναι ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ στην ιστορία! Αν μιλήσεις με έναν έμπειρο bartender, θα σε εντυπωσιάσει με τις ιστορίες που υπάρχουν γύρω από αυτό το δημοφιλές ποτό με βότκα, του οποίου οι ρίζες φτάνουν μέχρι το 1500 μ.Χ. και όχι τυχαία αφού είναι ένα κοκτέιλ γεμάτο ένταση. Και ιδού, η τέλεια συνταγή:

Υλικά:

  • 1lt χυμό ντομάτας
  • 2 κ.γ. ταμπάσκο
  • 2 κ.γ. σος worcestershire
  • Χυμό από 1 λεμόνι φρέσκο
  • 1 κομματάκι (μηκ. 4 εκ.) ρίζα χρένο (Horseradish- θα βρείτε σε καταστήματα με είδη μπαχαρικών)
  • 300ml βότκα
  • 4 κλωνάρια σέλερι
  • Παγάκια για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Με ένα μαχαιράκι ψιλοκόψτε το χρένο και ρίξτε το μέσα σε ένα μπουκάλι μαζί με τη βότκα. Κλείστο το μπουκάλι με το καπάκι του και αφήστε το μια μέρα στην άκρη ώστε να πάρει η βότκα την πικάντική του γεύση.
  2. Σε μία κανάτα ρίξτε τον χυμό ντομάτας, το ταμπάσκο, το χυμό λεμονιού, τη σος worcestershire, αλάτι, πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι, σκεπάστε την κανάτα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στην κατάψυξη για 30′.
  3. Βγάλτε την κανάτα από την κατάψυξη, προσθέστε βότκα και ανακατέψτε να ενσωματωθεί. Βάλτε παγάκια σε 4 ποτήρια και μοιράστε το Bloody Mary. Βάλτε ένα κλωναράκι σέλερι σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι!

Εxtra tip: Προσαρμόστε το πιπέρι και το ταμπάσκο ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλετε να είναι το κοκτέιλ σας! Θυμηθείτε να μη το παρακάνετε με το ταμπάσκο γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του κοκτέιλ!