ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κορίτσια μου, η καθημερινότητα πολλές φορές μπορεί να μας τρελάνει! Δύο – τρία πράγματα να μας πάνε στραβά και σε συνδυασμό με την πίεση που νιώθουμε όλοι μας, τα νεύρα μας μπορούν να σπάσουν!

Και φυσικά όταν έχουμε νεύρα, σε ποιον ξεσπάμε; Στους αγαπημένους μας! Στον σύντροφό μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας. Και, αλήθεια πόσο άσχημα νιώθουμε όταν περάσει η μπόρα.

Ε, λοιπόν, ξέρετε κάτι; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνουμε τα πράγματα στα άκρα, να πληγώνουμε τους ανθρώπους μας και μετά να προσπαθούμε να επανορθώσουμε γιατί η ζημιά έχει γίνει.

Γι’ αυτό και εγώ με τα χρόνια έχω θεσπίσει τα 5 “μη” μου! Είναι ας πούμε, η δική μου χρυσή πεντάδα για να ελέγχω τις κακές μέρες μου! Ποια είναι;

-Παίρνω μία βαθιά ανάσα και προσπαθώ να σκεφτώ με ψυχραιμία τι είναι αυτό που με θύμωσε!

-Δεν επιτίθεμαι. Όταν νιώθω ότι έχω νεύρα, λέω στους κοντινούς μου, να με αφήσουν για λίγο ήσυχη να ηρεμήσω και όταν νιώσω καλύτερα θα τους πω τι μου συμβαίνει.

-Ανοίγω το ραδιόφωνο, παίρνω ένα περιοδικό, μιλάω με κάποιον εκτός του ανθρώπου που με έχει εκνευρίσει! Έτσι, η πρώτη ένταση μου φεύγει, και αντιμετωπίζω τα πράγματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

-Προσέχω τις λέξεις μου. Οι λέξεις και οι φράσεις που χρησιμοποιούμε σε έναν καβγά μπορούν να οδηγήσουν τα πράγματα σε δρόμους πολύ έντονους! Ό,τι έχει υποθεί δεν ξεγράφει και μπορεί να πληγώσει τον άλλο σε σημείο ανεπανόρθωτο. Ακόμα και αν εμείς το είπαμε για λόγους… εντυπωσιασμού και για να κάνουμε στον άλλο ακόμα πιο σαφή την ενόχλησή μας! Σκεφτείτε ότι ο άλλος πολύ λογικά θα σκεφτεί ότι “αφού το είπες, τότε το έχεις σκεφτεί”.

-Δεν φωνάζω! Έχω καταλήξει ότι οι φωνές, δημιουργούν παραπάνω στρες και την αίσθηση στον άλλο ότι για να αμυνθεί πρέπει να επιτεθεί και αυτό σίγουρα μπορεί να οδηγήσει νέο κύκλο καβγά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here