Ιδιαίτερα συγκινημένη νιώθω με την επίσκεψη που έκανα στην ΕΛΕΠΑΠ, γιατί γνώρισα ορισμένα από τα παιδάκια και είδα στα πρόσωπα τους την επιθυμία για μια κανονικότητα στην καθημερινότητα τους!

Αυτό που κατάλαβα είναι πως τα παιδιά, είναι η ζωή όλων των ανθρώπων που δουλεύουν στον συγκεκριμένο σύλλογο. Η ΕΛΕΠΑΠ φέτος κλείνει 80 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειες τους!

Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων είναι πως, έχει 6 κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο! 240 άτομα, εξειδικευμένο προσωπικό και σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, έχουν ευεργετηθεί πάνω από 100.000 παιδιά με αναπηρία.

Φέτος η VISA μέσα από το πρόγραμμα που πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά, πέρυσι δώρισε 1.000.000 ευρώ σε 15 μη κυβερνητικές οργανώσεις, φέτος συμπεριλαμβάνεται και η ΕΛΕΠΑΠ ανάμεσα σε αυτές!

“Είμαστε ευγνώμονες για την VISA και τις συνεργαζόμενες τράπεζες για την μεγάλη αυτή πράξη αγάπης που φέτος συμπεριλαμβάνει και την ΕΛΕΠΑΠ. Είναι πολύ σημαντική βοήθεια για εμάς, γιατί χάρη στην ουσιαστική αυτή βοήθεια της VISA, το πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας παιδιών σε ανάγκη, 14 παιδιά που προέρχονται από οικονομικά ασθενείς οικογένειες θα έχουν την δυνατότητα πλέον να παρακολουθήσουν το ετήσιο αποκαταστατικό τους πρόγραμμα και να καλυφθεί το κόστος!”, μου ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Ρένα Καββαδία, υπεύθυνη χορηγιών της ΕΛΕΠΑΠ!

Πόσα από αυτά τα παιδιά καταφέρνουν να συνεχίσουν στο Γενικό Δημοτικό Σχολείο, ήταν η ερώτηση μου, την οποία μου απάντησε η κ.Γεωργία Τζίφα, Αναπλ. Προϊσταμένη Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης – Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής ΕΛΕΠΑΠ. “Όταν τα παιδιά εντάσσονται στην γενική εκπαίδευση, υπάρχει συνεργασία με τους διευθυντές και τους παιδαγωγούς οι αξιολογήσεις μας έρχονται στα χέρια τους και μπορούν να συνεχίσουν το έργο μας!”

Επίσης, όποιος θέλει να στηρίξει την προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ, μπορεί να το κάνει αυτό με κλήση ή αποστολή μηνύματος με sms, όσοι φίλοι και φίλες θέλουν να στηρίξουν τα παιδιά, να στείλουν μήνυμα ή να τηλεφωνήσουν στον 19811. Η χρέωση είναι μικρή, αλλά κάθε δωρεά μεταφράζεται σε θεραπείες για τα παιδιά!

Εγώ με την σειρά μου, θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στην ΕΛΕΠΑΠ για το έργο της, αλλά και στην VISA και στις συνεργαζόμενες τράπεζες , που σε αυτούς του δύσκολα οικονομικά καιρούς στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την επίσκεψη μου στην ΕΛΕΠΑΠ: