Μπήκαμε επίσημα και στον πιο καυτό μήνα του καλοκαιριού τον Αύγουστο! Για τους περισσότερους αυτός ο μήνας έχει συνδυαστεί με διακοπές και στιγμές χαλάρωσης με ατελείωτες ώρες στην παραλία.

Αν θες να αξιοποιήσεις έξυπνα αυτές τις ώρες στην θάλασσα και να διατηρήσεις το σωματικό σου βάρος στις διακοπές καλό είναι να σηκωθείς λίγο από την ξαπλώστρα και να κάνεις 2-3 απλά πραγματάκια που θα σου φτιάξουν την διάθεση και θα σε κρατήσουν σε φόρμα! Διαβάστε παρακάτω:

Τρέξιμο στη μαλακή άμμο

 

Η πιο αυθεντική και παραδοσιακά αποδοτικότερη άσκηση για όλο το σώμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο σε μαλακή άμμο απαιτεί 1,5 φορά περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με το τρέξιμο στο δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάνει πιο δυνατό.

Τρέξιμο μέσα κι έξω απ’ το νερό

Τρέξε και λίγο μέσα στην θάλασσα στα ρηχά, στην συνέχεια βγες έξω και ούτω κάθε εξής.

Αναπηδήσεις

Οι αναπηδήσεις με τα δυο πόδια και ταυτόχρονη ώθηση του σώματος εμπρός (άλμα καγκουρό) και οι επιτόπιες αναπηδήσεις στο ένα πόδι είναι δυο ακόμη ιδανικές ασκήσεις όταν βρίσκεσαι στην παραλία. Η αντίσταση που αναπτύσσει η μαλακή άμμος αυξάνει δραματικά το βαθμό δυσκολίας, αλλά αυτό είναι που θα σε βοηθήσει να πετύχεις, πέρα από δύναμη, καλύτερη ισορροπία και πιο ενισχυμένες ποδοκνημικές αρθρώσεις.

Κολύμβηση

Μην μένεις μόνο στα “βαθιά καθίσματα” και γρήγορα έξω από την θάλασσα. δώσε λίγο χρόνο και κολύμπα για αρκετή ώρα, στην αρχή σιγά σιγά και μετά επιτάχυνε λίγο.  Πήγαινε βαθιά, κάνε όσα μέτρα νιώθεις ότι οριακά αντέχεις. Χαλάρωσε και πάρε το δρόμο της επιστροφής ξεκινώντας από το χαλαρό στάδιο.

 

Διαβάστε ακόμη στο You&Me:

Τα fitness tips που εφαρμόζω στην καθημερινότητά μου

Αυτές είναι οι 6 τροφές που προτιμώ για επίπεδη κοιλιά

Η καλύτερη άσκηση για τέλειους και σφιχτούς γλουτούς (Βίντεο)