Αν έχετε παρατηρήσει τα αλλαντικά που δεν έχουμε καταναλώσει μετά από αρκετές ημέρες στο ψυγείο χάνουν την γεύση τους. Ακόμα και η υφή και η μυρωδιά τους δεν είναι τόσο νόστιμη όσο τις πρώτες ημέρες. Ο καλύτερος τρόπος για να τα αξιοποιήσετε αλλά και φάτε ένα πολύ υγιεινό πρωινό με την οικογένεια σας είναι να τα χρησιμοποιήσετε σε μια ομελέτα. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι από τις αγαπημένες μου!

Υλικά : 3 αυγά, 2φέτες μορταδελα και 2 φέτες γαλοπούλα βραστή, 3 μανιτάρια / 1 πράσινη πιπεριά, μισή κούπα νιφάδες βρώμης και μισή κούπα γάλα (πλήρες κατά προτίμηση), λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τυρί τριμμένο (προαιρετικά)… Διαβάστε παρακάτω…

Διαδικασία : Τεμαχίζετε τα αλλαντικά σε μικρά κομματάκια και τα σωτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.

Δεν χρειάζεται να βάλετε λάδι γιατί τα αλλαντικά έχουν λιπαρά στοιχεία. Προσθέτετε μετά από λίγο την πιπεριά και τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφού ανακατέψετε καλά τα αυγά με το γάλα και την βρώμη σε ένα βαθύ μπολ, βάζετε και τα υγρά στο σκεύος με λιγο αλάτι και πιπέρι.

 

Προτιμήστε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά από λίγο μέτρια για να ψηθεί καλά η ομελέτα σας. Γυρίστε την και από τις δυο πλευρές και να σας αρέσει το τυρί ενώ καίει πασπαλίστε την με λίγο τρίτο τριμμένο για να λιώσει. Θα είναι νόστιμη, αφράτη και πολύ θρεπτική…Καλή απόλαυση: